Mit gondoltok erről a foglalkozásról?
Középiskolai tanár szeretnék lenni, angol-magyar (esetleg angol-töri) szakos. Kreatív vagyok, már most rengeteg ötletem van, mivel dobhatnám fel az órát, hogy lehetne érdekesség tenni, lekötni a diákok figyelmét. Türelmem is szinte végtelennek mondható, szeretem a gyerekeket és nagyon foglalkoztat az, hogy lássam, hogy válnak felnőtté a kezeim között, hogy én irányítsam őket, de mégis együtt dolgozzunk. Elhivatottnak érzem magam, DE! Sajnos vagyok annyira anyagias, hogy közbe tudjon szólni a pénz.
Azt mondják, ha valamit szeretsz és azzal akarsz foglalkozni, ne nézd, mennyi a kereset. De igenis számít, mert nem biztos, hogy az ember el tud helyezkedni egy neves iskolában, ahol esetleg többet kereshet (nem tudom, van-e ilyen lehetőség), de egyébként is... 90-100 ezer forintból nem igazán lehet megélni, és ez tántorít el egy kicsit.
Pszichológián gondolkoztam még, mivel azzal a szakkal még jól is lehet keresni, de úgy érzem, azt nem tudnám akkora átéléssel csinálni, mint a tanárit...
Mit gondoltok, érdemes tanárnak menni? Pozitív, negatív tapasztalatok, vélemények?
Még van 1 évem, de félek, nem találom meg addig a megfelelő választ a kérdésemre, ezért kérek itt ötleteket...
Köszönöm!
18 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!