Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetértetek abban hogy a...

Egyetértetek abban hogy a tankönyvek unalmasak, szárazak nagy részük nem adja át, mutatja meg milyen egy tantárgy valójában?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy minden tárgy több annál mint, hogy minden órára 3-4 oldalt be kell magolni de attól mert valaki ezt megteszi még nem tudja meg igazán milyen az adott tárgy és ezzel sokan vannak így mert minden tantárgyban van valami jó.
2015. ápr. 9. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2015. ápr. 9. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Viszont nagyrészt azért unalmasak, mert a diákokat nem igazán érdekli, ami bennük van. Ha sikerül felkelteni a diákok érdeklődését a tankönyv tartalma iránt, akkor már nem lesz olyan száraz és unalmas, ráadásul sok mindent átad, és ahhoz is közelebb visz, hogy milyen a tantárgy valójában.
2015. ápr. 9. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Én imádtam a törikönyvem, mert imádtam a történelmet!:)
2015. ápr. 9. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem. Vannak jó tankönyvek. És nincs olyan, hogy egy tantárgy valamilyen. Pont olyan, amilyennek atanár bemutatja. Más az, hogy a tárgyhoz kapcsolódó szakterület milyen, de azt meg nem is lehet közoktatásban átadni.

Amit meg alatta írsz, annak meg nem értelme van. Azért nem gondolhatod, hogy általánosítható minden tantárgy úgy, hogy minden órára 3-4 oldalt BEMAGOLSZ. Azért megnézném hogy tanulsz meg óráról órára 3-4 oldalt egy angol tankönyvből, másrészt mire jó az, ha bemagoltad, mert hogy nyelvtudást nem ad, az biztos.

2015. ápr. 9. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:

> „Pont olyan, amilyennek atanár bemutatja.”

Szóval ha egy matektanár irodalmat ad elő matekórán, akkor a matematika pontosan olyan, mint az irodalom?

Másrészt a memoriterekből rohadt sok idegennyelvet lehet tanulni. Legalábbis nálunk rendszeresen kellett szinte óráról órára párbeszédeket bemagolni a könyvből. Erre pedig csak úgy volt esély, ha lefordítottuk magunknak, magyarul megjegyeztük a lényegüket, és arra megtanultuk az angol/német/francia/… kifejezéseket.

2015. ápr. 9. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Inkább ez, mint hogy még párezer forinttal dráguljon a könyv a sok mókás illusztráció meg Tudtad? részleg miatt. Akit érdekel egy tárgy részleteiben, nézzen utána erre irányuló könyvekben, kérdezzen a tanárától, járjon utána neten.
2015. ápr. 9. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:

"Szóval ha egy matektanár irodalmat ad elő matekórán, akkor a matematika pontosan olyan, mint az irodalom? "

- Persze, hiszen elég gyakori, hogy egy matektanár irodalmat tanítson az óráján, nem?

Az állításom a valóságra vonatkoztatva mondtam, nem valami abszurd világról.

Amit meg amemoriterekről írtál, szintén csupán kiforgatása annak, amit írtam. Szerintem nyelvtanárként éppen eleget tudok a nyelvtanulásról.

2015. ápr. 9. 20:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy értsd: egy szóval nem írtam, hogy ártalmas volna idegen nyelvnél, ha szó szerint megtanulsz valamit. Csak magában nem elég.
2015. ápr. 9. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:

> „Persze, hiszen elég gyakori, hogy egy matektanár irodalmat tanítson az óráján, nem?”

Oké, az nem gyakori, de hogy egy matektanár rosszul oktasson matekot, az az. És akkor a matematika is rossz lesz, ha rosszul oktatják?

No mindegy, a tőled idézett dologgal kapcsolatban csak azt akartam mondani, hogy hülyeség azt mondani, hogy egy tárgy olyan, ahogy tanár bemutatja.

> „Hogy értsd: egy szóval nem írtam, hogy ártalmas volna idegen nyelvnél, ha szó szerint megtanulsz valamit. Csak magában nem elég.”

Igen, ez jogos.

2015. ápr. 9. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!