Egyetértetek abban hogy a tankönyvek unalmasak, szárazak nagy részük nem adja át, mutatja meg milyen egy tantárgy valójában?
Nem. Vannak jó tankönyvek. És nincs olyan, hogy egy tantárgy valamilyen. Pont olyan, amilyennek atanár bemutatja. Más az, hogy a tárgyhoz kapcsolódó szakterület milyen, de azt meg nem is lehet közoktatásban átadni.
Amit meg alatta írsz, annak meg nem értelme van. Azért nem gondolhatod, hogy általánosítható minden tantárgy úgy, hogy minden órára 3-4 oldalt BEMAGOLSZ. Azért megnézném hogy tanulsz meg óráról órára 3-4 oldalt egy angol tankönyvből, másrészt mire jó az, ha bemagoltad, mert hogy nyelvtudást nem ad, az biztos.
> „Pont olyan, amilyennek atanár bemutatja.”
Szóval ha egy matektanár irodalmat ad elő matekórán, akkor a matematika pontosan olyan, mint az irodalom?
Másrészt a memoriterekből rohadt sok idegennyelvet lehet tanulni. Legalábbis nálunk rendszeresen kellett szinte óráról órára párbeszédeket bemagolni a könyvből. Erre pedig csak úgy volt esély, ha lefordítottuk magunknak, magyarul megjegyeztük a lényegüket, és arra megtanultuk az angol/német/francia/… kifejezéseket.
"Szóval ha egy matektanár irodalmat ad elő matekórán, akkor a matematika pontosan olyan, mint az irodalom? "
- Persze, hiszen elég gyakori, hogy egy matektanár irodalmat tanítson az óráján, nem?
Az állításom a valóságra vonatkoztatva mondtam, nem valami abszurd világról.
Amit meg amemoriterekről írtál, szintén csupán kiforgatása annak, amit írtam. Szerintem nyelvtanárként éppen eleget tudok a nyelvtanulásról.
> „Persze, hiszen elég gyakori, hogy egy matektanár irodalmat tanítson az óráján, nem?”
Oké, az nem gyakori, de hogy egy matektanár rosszul oktasson matekot, az az. És akkor a matematika is rossz lesz, ha rosszul oktatják?
No mindegy, a tőled idézett dologgal kapcsolatban csak azt akartam mondani, hogy hülyeség azt mondani, hogy egy tárgy olyan, ahogy tanár bemutatja.
> „Hogy értsd: egy szóval nem írtam, hogy ártalmas volna idegen nyelvnél, ha szó szerint megtanulsz valamit. Csak magában nem elég.”
Igen, ez jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!