Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miket csinálhat tulajdonképpen...

Miket csinálhat tulajdonképpen egy pszichológus?

Figyelt kérdés
10.-es lány vagyok, májusban kell fakultációt válasszak. Eddig úgy állt a dolog, hogy általános orvos vagy fogorvos leszek és így kémiát és biológiát veszek fel faknak, de most elgondolkoztam a pszichológián. Mindig is érdekelt az emberi természet, a különféle mentális rendellenességeket is érdekesnek találom, szívesen olvasok róluk, stb. Sokan mondják, hogy olyan nyugodt és türelmes vagyok, hogy el tudnának képzelni terapeutának. De az az igazság, hogy túl sokat nem tudok róla...Ha valaki azt mondja, hogy "pszichológus" szerintem a legtöbb embernek az a személy jut eszébe, aki hallgatja a kanapén fekvő pácienseket, miközben ő hevesen jegyzetel...hát, őszintén szólva nekem is, de tudom, hogy ez nem ennyi, esetleg valaki, aki ezt átlátja, meg tudná mondani, hogy milyen lehetőségei vannak egy pszichológusnak? Ha emellett döntenék, milyen fakultációt lenne érdemes felvenni? Külföldön el lehetne vele helyezkedni? A fizetés milyen? Köszönöm előre is!

2015. ápr. 7. 21:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Az első válaszoló tipikus nagyképű orvosis."

Nem vagyok orvosis. Ti viszont óvodásos lepontozó kisgyerekek vagytok, akik nem bírnak szembenézni a tényekkel. Nekem egyikőtök sem fogja bemesélni, hogy egy pszichológus diploma többet ér, mint egy orvosi. Egy 3 éves BA képzés nem ér fel sem tudásban, sem pedig piacképességet tekintve egy 6 éves orvosival + x év pszichiátriai szakképzéssel. Sajnálom, hogy ezt nem lehet felfogni. Elnézést, hogy egy olyan szakmát mertem javasolni, ahol nemrég láttam nettó 5000 ezer urós kezdőfizetést külföldön. Főleg azok után, hogy a kérdező jó tanuló és megy neki a biosz, kémia.

2015. ápr. 8. 13:03
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
3 éves Ba képzéssel senki nem lesz pszichológus, bocsi kedves utolsó. A pszichológus hallgatók minimum 5 (ezzel sokra nem mennek), maximum 11 évig tanulnak. :-)
2015. ápr. 8. 13:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

De ha fogalmad sincs a képzési rendszerről, ne kommentálj.

Pszichológus Ba = Viselkedéselemző 3 év

Pszichológus MA = Pszichológus 2 év

+4 év szakmai továbbképzés

+2 év pszichoterapeuta képzés

És egyéb kiegészítő képzések.

2015. ápr. 8. 13:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A jó tanulással pszichón is sokra megy, mivel nem könnyű képzés. Bár ha orvosis sem vagy, sem pedig pszichós, nyilván semmi infód nincs erről.
2015. ápr. 8. 13:07
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
És megkérdezhetem, hogy hol? Ugyanis a Ba mindenhol 3 év, a ráépülő Ma pedig 4 félév.
2015. ápr. 8. 13:09
 16/19 anonim ***** válasza:
15%
Orvosis ismerősöm van és állásokat is szoktam nézegetni.
2015. ápr. 8. 13:12
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Orvosisoknak kb semmi közük a pszichológiához, sosem tanulnak olyat, aminek bármi köze lenne hozzá
2015. ápr. 8. 13:14
 18/19 anonim ***** válasza:

4 félév 2 évet jelent kedves, a ba pedig 3 év, mint azt az előző válaszoló leírta.

aki nem tanul pszichót, semmit nem tud arról, hogyan épül fel. 3+2 év + ráépülő szakmai továbbképzés ami 4 év, ehhez kiegészülve 2 éves pszichoterapeuta, iskolapszichológus, hipnózissal dolgozó terapeuta, családterapeuta, stb képzésekkel

2015. ápr. 8. 13:15
 19/19 anonim ***** válasza:
látszik hogy nem jársz egyetemre
2015. ápr. 8. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!