Miket csinálhat tulajdonképpen egy pszichológus?
"Az első válaszoló tipikus nagyképű orvosis."
Nem vagyok orvosis. Ti viszont óvodásos lepontozó kisgyerekek vagytok, akik nem bírnak szembenézni a tényekkel. Nekem egyikőtök sem fogja bemesélni, hogy egy pszichológus diploma többet ér, mint egy orvosi. Egy 3 éves BA képzés nem ér fel sem tudásban, sem pedig piacképességet tekintve egy 6 éves orvosival + x év pszichiátriai szakképzéssel. Sajnálom, hogy ezt nem lehet felfogni. Elnézést, hogy egy olyan szakmát mertem javasolni, ahol nemrég láttam nettó 5000 ezer urós kezdőfizetést külföldön. Főleg azok után, hogy a kérdező jó tanuló és megy neki a biosz, kémia.
De ha fogalmad sincs a képzési rendszerről, ne kommentálj.
Pszichológus Ba = Viselkedéselemző 3 év
Pszichológus MA = Pszichológus 2 év
+4 év szakmai továbbképzés
+2 év pszichoterapeuta képzés
És egyéb kiegészítő képzések.
4 félév 2 évet jelent kedves, a ba pedig 3 év, mint azt az előző válaszoló leírta.
aki nem tanul pszichót, semmit nem tud arról, hogyan épül fel. 3+2 év + ráépülő szakmai továbbképzés ami 4 év, ehhez kiegészülve 2 éves pszichoterapeuta, iskolapszichológus, hipnózissal dolgozó terapeuta, családterapeuta, stb képzésekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!