Milyen fakultációt válasszak? (pszichológus/informatikus)
Lehet, hogy most hülye kérdések sorát fogom feltenni, de muszáj.
Még nem vagyok benne biztos, mi szeretnék lenni, de többek között érdekel a pszichológia és az informatika.
Ha pszichológus szeretnék lenni, milyen tantárgyakból kéne fakultálnom? Elég a biológia?
Ha pedig informatikus szeretnék lenni, a magától értetődő informatika mellett kellene még más tantárgyat felvennem?
Nem mindegy, milyen szakra akarsz menni az informatikával, sok lehetőség van. Van, ahova a matek kell nagyon (pl. programtervező informatikus), máshova pedig a matek mellett a fizika is nagyon kell (pl. mérnökinfo). Ezt tisztázni kéne elsőkörben, hogy az informatikán belül mivel szeretnél leginkább foglalkozni.
Pszichológiára pedig az angol nyelvre lesz nagyon szükséged, ezen kívül pedig a biológiával szerezhetsz előnyt. Ha nincs biosz érettségid egyáltalán, az se feltétlenül baj, akkor lesz csak problémád, ha a biosz egyáltalán nem megy/ki nem állhatod, mert sok a bioszos tárgy az egyetemen. Én azt szoktam itt javasolni mindenkinek, hogy mivel nagyon sok tárgyat elfogadnak pszichóra (matek, magyar, töri, biosz, többféle nyelv), így abból érdemes emeltezni, amiből a legtöbb pontot össze tudod szedni - mivel baromi nehéz bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!