Tudnatok segiteni abban h hova menjek tovabb tanulni? 4+1 lehetoseg van es nem tudom h melyiket valasszam. A valaszokat elore is koszonom! :-)
1) mindig is erdekelt a szineszi palya. Tudom h sok kisgyerek ezt mondja de en tenyleg eltudnam magam kepzelni egy forgatason. Aa gond az h soha nem tanultam/jartam ilyen es ehhez hasonlo orakra tehat kezdo vagyok. Es meg az a szar benneh biztos h nem egy jol fizetett munka mert ha szarul megy akkor senki nem fog nekem fizetni a filmekert. Tehat nem egy biztos allas. DE en inkabb dolgozok
kevesebb fizuert majd mint hogy egy olyan helyen ahol unom a munkam. UTALOM AZ EGYHELYBEN LEVO MONITOR BAMULOS MUNKAT.
2) Hat ez se unalmas ugyanis ujsagiro szeretnek lenni de nem ugy h gepen irogatok hanem ahol tortenik vmi oda megyek ki. Orulnrek ha kulfoldre mehetnek. Irni szeretek, a helyesirasom pedig kivalo (ezt lecci ne ugy vegyetek h kerkedem) es szeretek utazni is. Sajnos ez sem jol fizeto allas.
3) ha mar az utazasrtol van szo akkor mondom h kettannyelvube szeretnek menni mert egyetemet mar kint akarom kulfoldon tolteni es elni is ott szeretnek majd. Erre szerencsere van nemi esely mert a csalad egy resze amerikaba, a masik nemeto-ba, a harmadik israelben el ugyhogy lehetosegem van. Es mellesleg a nyelvel mindent lehrt kezdeni.
4) neuro-pszihologus.... Tudom kicsit furin hangzik egy tini szajabol h ez akar lenni de engem erdekel a neurologia es az agymukodes. Sajnos ez sem biztos de ha ertek hozza akkor sokra vihetem es ez NAGYON erdekelne. Az a baj h pont matekbol es bioszbol es kimiabol rossz vok.
5)mernok: ezt en nem akarom de apam nagyon mert szerinte ez a jovo munkaja es ebbol jol meg lehet elni csak aza baj h SEMMI kedvem sincs hozza. De akkor azzal jott h mi van akkor ha kozbe megjon a kedvem es mar firkasznak mentem ( o igy nevezi az ujsagirast. Szerinte az hulyeseg mert semmi ertelme sincs)
Es most attol felek h el fogom halasztani a mernokseget pedig az az en munkam :-(
Tehat ennyi lenne a kerdesem lecci valaszoljatok h szerintetek melyik lenne a legjobb es ti melyiket valaszatanatok. Ha lehet ertelmes valaszok legyenek! Koszonom :-)
Elég hosszú a leírás, így csak bele-bele olvastam. Annyi egyértelműen lejött, hogy humán beállítottságú vagy, nem reál. Így azt az 5. pontot teljes mértékben ki is lőheted, annak ellenére, hogy apukád ezt akarja. Olyan nincs, hogy semmi kedved hozzá és egy full másik/ellentétes irányú pályán hirtelen megtetszik. Feleslegesen ne kezd el, szenvedés lesz.
Helyedben külföld felé tekintgetnék (először tanulni, majd dolgozni), mert ha ezek után még haza is jössz, akkor itt külföldi referenciákkal simán fogsz találni munkát (ha egyáltalán haza akarsz majd jönni).
Koszi
Igen a kedvenc tantagyaim a nyelvtan es irodalom es a nyelveket is imadom a csaladban mindenki sok nyelvet beszel. Nagynenem 8-at :-)
Sajnos a kulfoldre kijutas nehez
A 4. es az 5. (Szerintem) azokbol amiket leirtal, nem illenek annyira hozzad. A szineszkedes engem is erdekel, de nem fogok azzal foglalkozni, mert Magyarorszagon nem igazan mukodik jol. Az ujsagirason belul, rengetegfele lehetoseg van. Lehetsz politikai, vagy bulvar (bar ez utobbi szerintem nem valami jo dontes) de a lenyeg, hogy sok a valasztasi lehetoseged. Ha a nyelvtudasod jo, abszolut plusz pont, mert azzal biztosan megtalalod a helyed.
En oszinten a kulfoldi egyetemet ajanlanam neked, mert abban van a lehetoseg. Szakok teren, szerintem meg vizsgalodj, mert rengeteg jobbnal-jobb szakma van, ami esetleg tetszik neked. Ajanlom a felvi.hu szakleirasit, illetve kulfoldi egyetemek honlapjait! Mindent bele ;)
3-as válaszoló: a pénz (elvileg) megvan,és apukám kivinne 18 éves koromban Angliába
4-es válaszoló: néztem és sokat segített, köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!