Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek? Mit lépjek tovább?

Mit tegyek? Mit lépjek tovább?

Figyelt kérdés

Amikor befejeztem a középiskolát,úgy voltam vele,hogy már nem akarok tanulni,mert nincs kedvem. Egy jó ideje már dolgozom egy automatikai meg hasonló készülékeket gyártó cégnél és az utóbi időben elgondolkoztatott a mérnöki munka,feljebb lépés.

Viszont ahhoz tovább kelene tanulni,nem tudom,hogy megérné e az egyetem,nem voltam kitűnő tanuló sosem. Milyen eredményekkel érdemes próbálkozni? ( iskolai átlag,pontszám, egyéb pontszámot növelő " eszköz")

Meg ahhoz ott kéne hagyni a munkát és az nem 1 év lenne,de szeretnék ott mérnökként dolgozni. Mit csináljak?

2015. márc. 31. 08:41
 1/1 anonim ***** válasza:

felvi.hu - ezen a honlapon minden információt megtalálsz. Az összes létező szak fent van, az is, melyik intézményekben, milyen tagozaton és mennyiért tanítják, és hogy a korábbi évek során milyen ponthatárok voltak. No meg az is, milyen követelmények vannak, miből kell érettségizni, kell-e emelt valamiből. Elképzelhető, hogy újra kell érettségizned valamilyen tárgyból.

A pontszámítás szabályait is itt találod meg, az érettségid alap hozzá, ezen kívül növelheti a nyelvvizsga, országos versenyen, oktv-n való helyezés, emelt érettségi, de ezek részletesen le vannak írva. Ezen kívül pontszámító kalkulátor is van, amivel megnézheted, jelenleg hogyan alakulnának a pontjaid.

2015. márc. 31. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!