Vélemény a szakokról?
Figyelt kérdés
Mindenképpen gazdasági főiskolára vagy egyetemre szeretnék jelentkezni, és több iskolát is kinéztem:
-pénzügy és számvitel/jegyzőség/
-gazdálkodási és menedzsment
-alkalmazott közgazdaságtan
igy ezekre gondoltam de az uj gondolatokat vagy javaslatokat hogy ti mit ajánlanátok szivesen várom köszi előre is!!
2010. febr. 14. 17:23
11/16 anonim válasza:
Azért adja be mindenki a Corvinusra, mert az a legjobb. Baromira elismert, és aki ott végez 98% valószínűséggel el is fog tudni helyezkedni. Ráadásul nem szívatják halálra az embert...
12/16 A kérdező kommentje:
De akkor abba a matekban nem lesz geometria??mert azt rühellem!!viszont a számtanos egyenletes témábol jo vagyok!!
és az utolsó 2 szted mi legyen???mit jelöljek ami a mai világban jol használható és emellett jol keres??
ez amire nem válaszoltatok!!:P
válaszokat várom!!köszi előre is
2010. febr. 14. 18:58
13/16 A kérdező kommentje:
néztem a corvinusra a pénzügyire 400pontot kell elérni az a kötelező!!igaz?? a fentire is válaszolni lécci!!
2010. febr. 14. 18:59
14/16 Vadmeggy válasza:
Hát figyelj, nem tudom, hogy matekfaktos vagy e vagy nem, de azért egy picit jobban utánajárhatnál a dolgoknak. Nincs geometria, vagy csak alap szinten, hiszen minek kellene egy közgázosnak a geom?! Viszont a valószínűségszámítás ott belépő anyag! Ha abban jó vagy, akkor nem kell félni, ha pedig nem akkor készülj fel, hogy kemény lesz... Pénzügy és számvitellel mindenhol el tudsz helyezkedni és jól keresel, ez tuti! A nemzetközivel már nem biztos. A Corvinus diploma nem biztos, hogy jobb mint a BGF csak mert több pont kell a felvételihez. Azt kell megnézni, hogy hol tanítanak több gyakorlatot. Az alkalmazott közgazdaság is nagyon megy egyik ismerősömnek 800k-s fizetést akartak felajánlani egy cégnél, de ő inkább az egyetem maradt tanítani.
15/16 A kérdező kommentje:
mivel még 10.es vagyok még nem nagyon merültünk a valószínűségszámításba!de mindenképpen akkor arra nagyobb időt szánok és emellett milyen lesz még a pénzügyön a matek??/egyenletes dolgok is?/ és esetleg tudnál olyan oldalt linkelni ahol a valószínűség számításra fel lehet készülni??? ja és az alkalmazott közgazdaságtan mivel másabb?? segitségedett köszönöm!!!!!!!!!!!!!
2010. febr. 15. 16:02
16/16 anonim válasza:
Szia! Corvinus K karos hallgató vagyok, közszolgálati szakon. Nyugi nincs geometria. Az AK-sok makroökönómiával vagy piacelemzéssel foglalkoznak. Matekból lineáris algebra, analízis, statisztika és rengetek hasonló tárgy van pl.: játékelmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!