Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes megtanulni eszperantóul?

Érdemes megtanulni eszperantóul?

Figyelt kérdés
eszperanto.iweb.hu
2010. febr. 14. 12:55
 1/10 A kérdező kommentje:
kérek pár alapmondatot eszperantóul és ugyanazt magyarul. :D
2010. febr. 14. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
nem.semmi értelme.
2010. febr. 14. 13:01
 3/10 anonim válasza:

Szia!

Én tanulok eszperantóul,azért választottam ezt mert a német,angol,francia,...keveréke,és nagyon aranyos és érdekes nyelv.

(am.én nem járok semmilyen tanárhoz,hanem magamtól tanulok...)

A kérdésedre válaszolva:

Ha télleg tetszik,akkor megtanulod úgy is ha olyat írnak h ne választ,stb...

szerintem érdemes tanulni:)

2010. febr. 14. 13:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadják nyelvvizsgáának, így jól jön felvételinél vagy államvizsgán plusz nem nehéz nyelv. Ha van kedved, vágj bele.
2010. febr. 14. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem borzasztó pocsékul hangzik (hallgasd meg a youtube-on) és gyakorlati haszna semmi sincs, de, ha csak a nyelvizsgakövetelmény miatt csinálod és elfogadják, akkor hajrá, mert nagyon könnyű.
2010. febr. 14. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek van eszperantó nyelvvizsgája, de azt mondja, nem fogadják el neki az államvizsgához Pécsett.
2010. febr. 14. 13:36
 7/10 anonim ***** válasza:
30%

Nem.

1. Ez lényegében egy halott nyelv, akár szép, könnyű, jó, nemzetközi, akár nem.

2. Ezt is tanulni kell, magától nem megy a fejedbe. Ha viszont már időt és energiát (meg pénzt) fektetsz a tanulásba, akkor nem érdemes egy olyan nyelvet tanulnod, amivel nem röhögnek ki? Mondjuk az angolt.

2010. febr. 14. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha gondolod megtanulhatsz. Nálunk sem fogadják el spec. nyelvvizsgának. Valóban nagyon egyszerű nyelv (amúgy nagyon is élő nyelv, mert folyamatosan bővül) de nekem nagyon nem tetszik a hangzása. De ha ezt megtanulod akkor az újltain nyelvek könnyebben fognak menni.
2010. febr. 14. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Ha érettségizel és a többletpontokra hajtassz ( és nincs sansz mondjuk egy értelmesebb (pl.: angol, német)nyelv megtanulására, akkor mindenképp.

De amúgy, szerintem nincs értelme, akkor már inkább angol német, esetleg olasz, mert azt tudod is használni. Akárhol. Angol majd' mindenhol beszélik, mindennek szinte az a nyelve már. Eszperantót, országonként - 'tudomisén' - max 10ezren?

Nekem angolból és németből is van középfokú komplex nyelvvizsgám. Szerintem csak akaraterő kérdése, meg lehet tanulni mind a kettőt.

Az már persze más kérdés hogy osztály társam akinek csak egy nyelvvizsgája van ő 60 akárhány pontot kap, mert neki mindenféle gyermektámogatás jár, én meg 'küzdöttem' és megcsináltam a nyelveket, mégis kevesebbet kapok. Mindegy ez már egy más kérdés...

Szóval szerintem nem!

2010. febr. 14. 16:49
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
Gazdasági előnyöd nem lesz, viszont barátokat szerezhetsz vele több országból is.
2010. febr. 15. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!