Érdemes megtanulni eszperantóul?
Szia!
Én tanulok eszperantóul,azért választottam ezt mert a német,angol,francia,...keveréke,és nagyon aranyos és érdekes nyelv.
(am.én nem járok semmilyen tanárhoz,hanem magamtól tanulok...)
A kérdésedre válaszolva:
Ha télleg tetszik,akkor megtanulod úgy is ha olyat írnak h ne választ,stb...
szerintem érdemes tanulni:)
Nem.
1. Ez lényegében egy halott nyelv, akár szép, könnyű, jó, nemzetközi, akár nem.
2. Ezt is tanulni kell, magától nem megy a fejedbe. Ha viszont már időt és energiát (meg pénzt) fektetsz a tanulásba, akkor nem érdemes egy olyan nyelvet tanulnod, amivel nem röhögnek ki? Mondjuk az angolt.
Ha érettségizel és a többletpontokra hajtassz ( és nincs sansz mondjuk egy értelmesebb (pl.: angol, német)nyelv megtanulására, akkor mindenképp.
De amúgy, szerintem nincs értelme, akkor már inkább angol német, esetleg olasz, mert azt tudod is használni. Akárhol. Angol majd' mindenhol beszélik, mindennek szinte az a nyelve már. Eszperantót, országonként - 'tudomisén' - max 10ezren?
Nekem angolból és németből is van középfokú komplex nyelvvizsgám. Szerintem csak akaraterő kérdése, meg lehet tanulni mind a kettőt.
Az már persze más kérdés hogy osztály társam akinek csak egy nyelvvizsgája van ő 60 akárhány pontot kap, mert neki mindenféle gyermektámogatás jár, én meg 'küzdöttem' és megcsináltam a nyelveket, mégis kevesebbet kapok. Mindegy ez már egy más kérdés...
Szóval szerintem nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!