Mennyire könnyű megtanulni eszperantóul? És a 2012-es felvételi eljárás elfogadja, mint plusz pontot jelentő nyelvvizsga?
Van, aki azt mondja könnyű, mert csak 3000 valahány szavas a nyelv, könnyű a kiejtése, a nyelvtan pedig nagyon logikus. Néztem online leckéket, és nekem nem tűnik annak.
2012-től a többlet pont 100 pont lesz; 50-es ér egy emelt szintű érettségi, 28-at egy nyelvvizsga. De nyelvvizsgáért csak max 40 pontot adhatnak. Érdemes kínlódnom az eszperantóval 2. nyelvvizsgának 12 ponttért?
Jövőre szeretnék jelentkezni egyetemre.
Eddig van egy emelt törim és egy angol nyelvvizsgám. A biosz vagy a magyar kellene még, de ezekből nem szánddékozom, és nem is tudnék emeltezni.
Ezért kellene még egy nyelvvizsga, amit 1 év alatt letudhatok.
Tanultam gimiben 4 évig, vagyis inkább csak tanítottak. Most van egy éves kihagyásom, amíg nem tanultam, sokat is felejtettem. És az eszperantóra azt mondják, könnyű megtanulni.
Hát nagyon nem tudom mi legyen :S
Szia!
Azt mondják, az angol mellé a spanyol nyelv könnyebb mint pl. a francia vagy német. Továbbá a spanyollal jobban jársz a későbbiekben is.
Szia!
Előző válaszoló vagyok ismét.
Szerintem ezt, hogy mire vagy képes, neked magadnak kell felmérned. Továbbá függ attól, hogy mennyire érdekelnek a nyelvek, mennyi időt tudsz rászánni naponta, egyedül akarod-e tanulni, vagy tanárral, stb.
Augusztustól áprilisig számolva, van kb 9 hónapod, hogy megtanuld. Szerintem nem lehetetlen. Aztán májusban nekiugorhatsz a nyelvvizsgának. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!