Szeptembertől emelt töri fakultáción leszek. Hogy lehet sok évszámot megtanulni? Van valami trükkje?
Egész múlt évben lecsúsztam az ötösről, mert minden dolgozatomban elszúrom az évszámokat. Egyszerűen nem tudom megjegyezni.
Valami jó tanulási trükk?
Ez lehet, hogy óvodás módszernek tűnik, de nekem bevált: még általánosban is úgy tanultuk az évszámokat, hogy egy külön papírra kiírtuk az összeset, ami szóba jöhetett (az eseménnyel együtt persze), és úgy, ahogy volt, megtanultuk, mint egy verset. Azóta is emlékszem mindegyikre. Középsuliban is hasonló módszerrel tanultam.
Vagy tanulj meg néhány fontosabbat, és jegyezd meg, hogy a többi a megtanultakhoz képest korábban vagy később volt-e, és legalább nagyjából be tudod majd tájolni (legalább a századot fogod tudni).
nekem a kiskártyás megoldás vált be!
kivágsz A4es lapból kis cetliket, egyik oldalára az évszám, másikra az esemény. Ezt én a buszra meg úgy mindenhova magammal hordtam, és bármikor ha volt 5 percem ismételgettem.
Az is jó, ha öntapadós cetlikre kiírok a nehezebbeket, és a WCvel szemközti falra (:DDD) vagy az ágyadhoz kiragasztod, és rá-rá pillantasz.
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!