Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvesznek ide? (bővebben lennt)

Felvesznek ide? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés

320 pontom van, és a BMF Gépészmérnöki szakára (2009-ben 299 pont volt a határ), illetve a ZMNE Gépészmérnöki szakára (275 pont volt 2009-ben) szeretnék menni elsősorban!

Megijedtem, mert 2008ról 2009-re elég nagyot ugrottak a ponthatárok, majdnem 100(!) pontot! Nyugtassatok meg, vagy készítsetek fel a kudarcra!

Köszi!

2010. febr. 14. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Újabb kérdező, akinek fogalma nincs a ponthatárról... A ponthatárt az határozza meg, hogy az adott szakra jelentkezőknek meghirdetnek egy keretszámok, pl. 50 fő. Jelentkezik ide 80 ember, akkor az 50. jelentkező pontszámánál húzzák meg a ponthatárt. Így függ attól, hogy idén hogy sikerültek az érettségik, ki és hová adta be a jelentkezését, tehát ezt látatlanban nem lehet megmondani. De beleférhetsz. Több pontod biztos nem lesz?
2010. febr. 14. 11:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

sztem necces.gépészmérnöki,ráadásul BMF...itt magas lesz..népszerű szak+iskola..

bár az állami keretet a műszaki,gazdasági szakokon növelik..szóval lehet esélyed.máshova adtad be erre a szakra?

2010. febr. 14. 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:

2.vagyok

jah bocs látom Zrínyire is beadtad:)

275-->az nem sok...oda sztem nagyobb eséllyel jutsz be.

2010. febr. 14. 11:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Megnövelték a műszaki szakok felvehető keretét, meg eleve nem olyan népszerű szakok ezek.
2010. febr. 14. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!