Szakmunkás iskola után is ellehet jutni a diplomáig?
Figyelt kérdés
Mivel nem vagyok valami jó tanuló ezért szakmunkás iskolába jelentkeztem, mint varrónő. De érdekel a divat és minden álmom az hogy egyszer kitanulhassam a divattervező szakot. Úgy terveztem hogy a szakma elvégzése után megpróbálok leérettségizni. Csak nem tudom hogy meg merjem e próbálni2015. márc. 1. 10:42
11/15 A kérdező kommentje:
Ezt én is hallottam
2015. márc. 2. 11:36
12/15 anonim válasza:
"Egy jó szakmával jobban lehet keresni mint a legtöbb diplomával. Igaz nem íróasztal mögött, hanem fizikai munkával. "
ez igy konkretan nem igaz.
Ugy igaz, hogy nehany kivalasztott szakmaval lehet jobban keresni mint nehany xar diplomaval, ha szerencsed van.
13/15 goaus válasza:
Magyarországon is hiány van szakmunkásból, de ettől szarul fizetik őket, és kutyába nem veszik. Kivétel azok, akik saját céget tudtak csinálni, a jó szakik így már jól tudnak élni, de ehhez sok év rutinja, ész, határozottság, és talpraesettség kell. Szaközéppel jobban jársz, szakmunkás tele van idiótákkal, tisztelet a kivételnek. De vissza fúg húzni, ebben igaza volt előttem valakinek.
14/15 advance válasza:
"Ugy igaz, hogy nehany kivalasztott szakmaval lehet jobban keresni mint nehany xar diplomaval" Én is ugyanezt írtam. Nyílván nem a vállalkozónál minimálbérért elhelyezkedett (segéd)munkásokra gondoltam. Talpraesett, ambiciózus szakiké a világ akik maszekban jobban haladnak, mint néhány diplomás társa. A sulira visszatérve a szakközépiskola muszáj. A szakmunkás sulinál nagy az esély, hogy olyan közegbe kerülsz ami visszahúz. Remélem, hogy 1-2 évtized elteltével a diploma is fel fog értékelődni, ennek az előszele már látható is az idén már csak 280ponttal lehet bekerülni. Ez jövőre 300pontra nő. Így nem vesznek fel mindenkit egyetemre, mert lássuk be így is sok a diplomás kis hazánkban.
15/15 A kérdező kommentje:
Ruhaipari szakmunkásba jelentkeztem azt nem tudomm hogy milyen.
2015. márc. 4. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!