Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szak közép iskola után milyen...

Szak közép iskola után milyen feltételekkel lehet átmenni szakmunkásba?

Figyelt kérdés

Jelenleg 10.-es vagyok, átszeretnék menni szakmunkásba.

Milyen feltételek kellenek hozzá?

Kell évet ismételni?stb.

2014. szept. 24. 22:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Hülyeség 10.be már ott hagyni a szakközepet most már a helyedben végigcsinálnám.

Anno tőlünk is átmentek sokan és nem sokra vitték, ők 10 év után mentek át és akkor a 2 év az megmaradt a szakközépbe így estin folytathatták az érettségi képzést.

2014. szept. 24. 22:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Ma már az érettségi az elvárt, alap dolog. Utána is áttudsz menni szakmára. Viszont, ha minden áron átakarsz menni, akkor beszélj az igazgatóval. Illetve az se mindegy, hogy milyen szakmára akarsz menni és milyen rendszerre. Már nem vagyok képbe a szakmai képzésekkel, de a 2+2 az érettségi nélküli szakma (pl villanszerelő) tehát a 10ikelvégzése után tudsz. Illetve vannak az 5-6 éves szakmák, ahol az érettségivel együtt emelt szakmai órákkal megy az oktatás.

én hatévesen voltam azaz 4+2-őn az első 4 érettségi és a maradék 2be már csak szakmai órák voltak (pl töri, angol, matek meg ezek már nem voltak.)

2014. szept. 24. 22:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát igen manapság érettségi nélkül már csak szalagra vesznek fel, és hiába vagy sokkal okosabb mint az ott dolgozó nagy rész, ha ezt papírral nem tudod bizonyítani, elmondanám neked, hogy manapság a papír számít gyűjteni kell ezeket a "papírokat" tehát érettségi legyen alap nálad.

Mehet még a nyelvvizsga, egy jó szakma sem árt, és esetleg még egy diploma sem lenne hátrány.

2014. szept. 25. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!