Diákhitel igen, vagy nem? Bővebben lent!
Most érettségizem, egy felsőfokú nyelvvizsgám már megvan, hónapokon belül megyek a következőre, egy emelt és egy középszintű tárgyból érettségizek (nyelv és matek)
Cél: Pénzügy számvitel kar Corvinus / BGF
Brutál magasak a ponthatárok, és megesik hogy pár ponttal lecsúszok róla. Szüleim nem tudják ebben az esetben állni a tandíjat. Megéri a Diákhitel 2-t felvenni?
A BGF-et ki lehetne gazdálkodni, de megérné-e akkor már +150 000 Ft-ért a Corvinusra menni, a networking miatt, hírneve miatt?
HR-eseknél hogy állnak a sulik?
Minden segítséget szívesen fogadok!
Köszönöm!
Na most lehet, néhányan nagyon fognak utálni de tapasztalatból beszélek.
Szerintem nem éri meg a Corvinus azt a plusz pénzt. 18 évesen még talán csak a név számít pár évvel diploma után már inkább a munkatapasztalat. Szóval ha egyetem alatt képes vagy némi szakmai tapasztalatot szerezni, sokkal előrébb leszel egy frissen végzett corvinusosnál. Kétségtelenűl vannak jó corvinusos hallgatók. Ám nem mondanám, hogy ez kifejezetten az egyetem érdeme. Jó pár -egyebek között corvinusos- magántanárhoz is jártam már. Általános magán véleményük, hogy bár többet követelnek meg a Corvinuson mint más hasonló gazdasági egyetemeken de teljesen feleslegesen. A tanagyag nem gyakorlatias, és gyakran elavult. Bár ez más magyar egyetemeken is előfurdul. Az én véleményem, hogy a hazai felsőoktatásban némely intézményre jellemző szivatás alatt nő a pálma hozzáállás nem építő jellegű. Persze nagyszerűen dolgoztatható embereket eredményez. Bár ez egy másik topik.
"Networking":Izé, ha talán középosztály szinten van benne valami. Maximum.
Egy régi anekdota szerint, egyszer néhány magyar akadémikus beszélgettet a magyar pszichológia tudomány nagyszerűségéről. Majd az egyikük megszólalt, uraim önök szerint észrevenné bárki is Londonban ha megszünne a hazai pszichológia? Itthon nagyon sok mindennel vagyunk így. Szeretjük felfújni a dolgokat. Általában azért mert valami divatos, nem garancia a minőségre.
Azt a pénz amit a Corvinusra költenél el, sokkal okosabban is fel lehet használni. Pl. egy kűlföldi félévvel. Sőt, kűlföld nem csak az önéletrajzod hanem kapcsolatok szempontjából is hasznos(abb). Na meg igazából ebben a szakmában nem az alapképzés hanem az Msc ami igazán számit. Szóval célszerű minnél korábban ennek megfelelően tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!