Mit tegyek ha egyetemre akarok menni, és ilyen helyzetben vagyok?
19 éves srác vagyok.Gépi forgácsoló+CNC programozó,hegesztő szakmákkal a hátam mögött.Most szeptemberben kezdtem el a 2 éves nappali érettségi képzést.A félévim 4,8 lett,kis tanulással. ( A biológia és a testnevelés lett csak négyes)A kérdésem és a problémám komplex.Gépészmérnöki egyetemre vagy főiskolára szeretnék jelentkezni majd.
Ugyebár ilyen két éves képzésben nincs konkrét fizika tárgy,csak természetismeret.Így hogy kellene elfogadtatnom a természetismeret tárgyat a fizika helyett?
És mivel elég céltudatos vagyok,miből kezdjek el készülni magamtól,hogy könnyebb legyen az a bizonyos első gépész félév?Olyan megszállott vagyok,hogy magamtól nézegetem az emelt matekos dolgokat,mert az biztosan nem jöhet rosszul.
Meg se próbáljatok lebeszélni a gépészmérnöki képzésről,nyilván nem a BME-re akarom beadni a jelentkezésem,hanem valami könnyebb egyetemre.
Márpedig én még a BME-t is javaslom. Szerintem az ide beeső diákok többségének tized annyi elkötelezettsége és gyakorlati tapasztalata nincsen, mint neked. Tanulj amíg még megteheted és van rá motivációd.
A fizika érettségire szerintem beiratkozhatsz akkor is, ha nem tanulod éppen. Viszont nem lesz egyszerű menet. Javaslom lődd be a fizika középszintet, matek emeltet, és esetleg nyomj egy középfokú nyelvvizsgát. Gépésznek nem nehéz bekerülni, ott bennmaradni nehéz.
Szerintem is simán mehetsz BME-re, ha úgy érzed, hogy bírnád.
A Felvi.hu-nak írj e-mailt a természetismeret jeggyel kapcsolatban. Ők tutira tudják a választ erre.
Szerintem a matekra meg a fizikára kell ráfeküdnöd.
Igazából egy GAMF Duálisra gondoltam. (Nagyon megkönnyíteném a szüleim életét.Nővérem BTK-s,és még nem is igazán az a nagyon jó tanuló,így nem kap valami sok ösztöndíjat,de nagyon szívja el itthonról a pénzt)
A Miskolci egyetem is nagyon szimpatikus,igaz nagyon messze van.
BME számomra igazából egy álom.Gyerekkoromban egyszer sikerült eljutnom oda,mint kis falusi sz*r.Egy országos történelem(?) verseny dőntőjében,melyben sikerült elvinnem a második helyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!