Kacag kérdése:
Kínai vagy japán?
Figyelt kérdés
Segítsetek! Nem tudok dönteni, hogy mivel mennék többre: a kínaival vagy a japánnal? Vagy esetleg melyik egyetemen? Ha japán, akkor a Károli, de kínait nem indítanak, viszont az ELTE-n nagy létszámú csoportok vannak csak, de az szimpatikusabb, mint a Pázmány, viszont a Pázmányon meg kisebb létszámú csoportok vannak, barátibbnak érzem. Tehát most melyiket?2015. jan. 25. 15:11
2/5 Ezeöccá válasza:
Mindkét nyelvnek vannak könnyű és nehéz sajátosságai, elsajátítani egyiket sem túl könnyű.
Próbáld ki mindkettőt, mielőtt döntenél, főleg, ha úgy érzed a kínai nyelv kiejtése komoly kihívást jelentene, ami nélkül nem igazán érdemes kínaiul tanulni.
Ha mindkettővel ismerkedtél egy kicsit, akkor dönts csak, ne az érdekeljen, hogy melyikkel mire lehet menni.
3/5 SeinHime válasza:
Japán szakosként mondom, hogy szerintem a kínai jobban megéri jelenleg. De válaszd, amelyik jobban tetszik. Nem tudom mi neked a nagy létszámú csoport, szerintem 20 fő egyáltalán nem sok, mindenkire jut idő, hogy beszéljen. (tapasztalatból mondom, kínai minorosként) És a létszám csak csökken, ahogy haladunk előre. Egyébként a Károlin kötelező második keleti nyelvet tanulni, úgyhogy a japán mellett van lehetőséged két félévig kínaiul tanulni. (Legalábbis én így tudom.)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2015. jan. 31. 22:30
5/5 anonim válasza:
#3 így igaz, és kínai specializációt is felvehet második félévben, ami által a kínai nyelvben és történelemben is elmélyedhet az illető, a japán mellett persze. A Károli japán szakját csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!