Antokriszti kérdése:

Angol nyelven szeretnék közgazdasággal kapcsolatos felsőoktatást végezni. Kell érettségi?

Figyelt kérdés

Kibővíteném. Szóval sziasztok. Kezdeném egy kis biográfiával, jelenleg 10-es vagyok és egy magyar tannyelvű iskolában tanulok Erdélyben. Elméleti líceumba járok, főbb tantárgyaim amelyekből érettségizni fogok: román (ez nem játszik, Pestre szeretnék jönni), magyar, matematika (felsőfokú), angol, német és egy választott tantárgy (nekem biológia). A kérdésem lényege pedig az lenne, hogy én ugyebár Pestre szeretnék jelentkezni egyetemre és olyan tanintézményt keresek ahol közgazdaságot vagy marketinget tanulhatok, leginkább angol nyelven, viszont nem tudok közgázból érettségizni (profilom nem engedi és nincs is ilyen szakiskola). De természetesen vannak óráink.

Létezik-e olyan egyetem, ahová esetleg be tudnék jutni?

Corvinust néztem ( [link] )és itt nem írja, hogy kellene érettségi, viszont más egyetemek honlapjain láttam.

2015. jan. 24. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Érettségi nélkül egyetlen felsőoktatási intézménybe sem vehetnek fel...
2015. jan. 24. 14:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Kell érettségi, de nem kötelező közgazdaságtanból letenni.
2015. jan. 24. 14:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal,hogy kell érettségi, az érdekelt, hogy közgás érettségi NÉLKÜL felvehetnek-e . lehet nem fogalmaztam meg elég jól a kérdést
2015. jan. 24. 15:36
 4/4 anonim ***** válasza:
felvi.hu-n meg tudod nézni, hogy hova milyen érettségi kell. Nem kötelező közgázból érettségizni, itt nem is nagyon tanulnak az emberek közgázt középiskolában, csak ha közgazdasági szakközépiskolába járnak.
2015. jan. 24. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!