Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri MSc-n továbbtanulni?

Megéri MSc-n továbbtanulni?

Figyelt kérdés
21 éves villamosmérnök BSc diplomával rendelkező diák vagyok. A közelmúltban több nagyon jó állást is felajánlottak nekem, és még interjúra is hívnak sokan mások. Az iskolai évek alatt viszont végig a tanulás folytatása (MSc) volt a tervem. Most azonban a feltételeket látva elbizonytalanodtam egy kicsit... valóban megéri az a plusz két év tanulás? Mellette nem igazán lehet dolgozni, az egyetemen oktatók nagy része szerint hosszú távon (anyagilag is) megéri az MSc, a cégeknél dolgozók szerint viszont jobban megéri hamar munkába állni. Mi a véleményetek?

2015. jan. 21. 19:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem megéri! Főleg, hogy még csak 21 vagy! Mindenképp menj MSc-re!
2015. jan. 24. 00:09
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
21 évesen mindenképpen MSc. Ha lennél vagy 26-27, már nem javasolnám.
2015. jan. 25. 22:24
 3/12 anonim válasza:
79%
Ha van lehetőséged, hogy tanulhass, akkor tanulj! Ha elkezdesz dolgozni, nehezen fog menni a(z) (újra)tanulás. :)
2015. márc. 19. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Basszus nagyon irigyellek, én 21 évesen kezdem a bsc-t..

mindenképp megéri! csináld!

2015. márc. 19. 15:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Megérte?
2018. okt. 17. 21:05
 6/12 A kérdező kommentje:

Megérte, bár csak közvetve az egyetem miatt. Maga a tanterv rossz volt nagyon, nem is indult az a szakirány, amit akartam, de viszont volt időm elmélyülni abban, ami érdekelt. (ezzel a tudással kaptam is egy nagyon jó állást rögtön pályakezdőként) MSc már nem rohanós annyira, az embernek van ideje tényleg egyetemistaként létezni, úgy mint más egyetemeken. Én azt mondom aki anyagilag megteheti, a csinálja meg. Dolgozni bármikor lehet, viszont az egyetem falai idővel bezárulnak.

Érdemes viszont céltudatosan abba fektetni az időt, ami vagy a szakmai előmenetelt segíti, vagy szórakoztat, mert az alap tanterv nem ad semmi extrát.

2018. okt. 18. 00:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Köszi a választ. Melyik szakirányra akartál menni, ami nem indult? És melyikre mentél végül? A mellékszakirány ér vmit? Most milyen területen dolgozol?
2018. okt. 18. 10:33
 8/12 A kérdező kommentje:
TMIT-re akartam menni, HIT volt csak, így arra mentem. A mellékspecializáció nem volt rossz, csak még kiforratlan. Azóta biztos javítottak rajta. Jelenleg AI fejlesztőként dolgozom egy autóipari multinál. (önvezető autók)
2019. febr. 14. 08:52
 9/12 anonim ***** válasza:

És az MSc adott vmi pluszt? Vagy csak a papír számít? Milyen fizetésekre lehet számítani MSc-vel, és anélkül? Ha esetleg tudnál konkrétumokat írni, annak nagyon örülnék.

Valamint, hallottál vmit más MSc-kről? Hogy ne még egy villanyt csináljon az ember, hanem vmi mást?

2019. febr. 15. 15:56
 10/12 A kérdező kommentje:

És az MSc adott vmi pluszt?

Nekem igen. Amúgy attól függ.

Vagy csak a papír számít?

Nem.

Milyen fizetésekre lehet számítani MSc-vel, és anélkül?

Az átlagfizetések sok helyen fent vannak. Ha nem értesz valami speckó technológiához expert szinten, azt fogod kapni (+-10%).

Valamint, hallottál vmit más MSc-kről?

Igen, bár az emberek inkább (vissza)jönnek BME-re MSc-re. A BSc-t akik nem bírták, MSc könnyebb, az még mehet.

Hogy ne még egy villanyt csináljon az ember, hanem vmi mást?

Ha infós, vagy a közeli állásod lesz (a BME villamosmérnökök kb. 70%-a), akkor érdemes BME BSc után infó MSc-t csinálni. Nem BME-s diplomákról nem tudok, de mivel "gyakorlatközeliként" reklámozzák, ez a gyakorlatban azt jelenti hogy alacsonyabb a színvonal, ott több az elméleti hiányosság.

A gyakorlatban egyébként kevés az olyan munka, (<2%), ami tényleges MSc/PhD tudásszintet kíván. A többsége a munkáknak az technikusi szinten betölthető, csak mivel minden, ami BSc alatt van, iszonyat szar színvonalú, ezért mindenhova BSc-t képeznek.

2019. febr. 18. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!