Mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus?
Üdv! Szóval nagy dilemma nekem a kettő mérnökinformatika felé hajlok (Óbudai Egyetem) mert úgy hallottam hogy az gyakorlatiasabb, de amerre nézem szinte mindenhol mást látok. Érdeklődnék hogy mit is csinálnak pontosan és úgymond kicsit lebutítva ha lehet :D de részletesen mert az hogy az egyik programoz a másikon van fizika is..szóval abból nem fogom megtudni :) Egyébként programozni imádok, matekozni nem annyira de szerintem lenne kellő szorgalmam hozzá :) szóval aki oda jár vagy ilyen szakra az írja meg a véleményét :)
Egyébként valahogy jobban lekötne a számítógépes vagy mobil alkalmazás készítése, de azt olvastam hogy mérnökinformatikus gyárakba programoz. Konkrétan melyek a legjellemzőbb munkaterületek és azok mit csinálnak pontosan ?
"de azt olvastam hogy mérnökinformatikus gyárakba programoz"
Tévhit diploma alapján beosztani az informatikusokat hogy hol dolgoznak. Igazán programozni az nem az egyetem fog megtanítani, viszont tényleg szilárd alapokat ad, hogy ne kelljen gugliból összekukázni mindent. Neked kell fejlesztened magad, hobbival foglalkozni azzal ami érdekel, vagy pedig jó szakmai gyakornoki helyet kell találnod. Diplomától függetlenül bármilyen irányba fejlődhetsz, C/C++ programok készítése, webprogramozás, vállalatirányítási rendszerek, mobilprogramozás, adatbázisok, adatbányászat, stb.
Ettől függetlenül én nem tudok tapasztalatból tanácsot adni, mert más szakon végeztem (Gazdaságinformatikus). Viszont ez a blogposzt akkor neked jó segítségedre válhat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!