ELTE programtevező informatikus mennyire piacképes diploma?
Most kezdtem el járni esti képzés keretén belül (másoddiploma), mivel nagyon érdekel. Viszont azt látom, hogy iszonyat kevés tudással mennek át vizsgákon / zh-n, míg én meg jól megizzadok a 4-esért. Kissé zavaró, mert a végén a 2-sel átbukcsáló is ugyanazt a papírt kapja mint én.
Megéri jól tanulni ilyen képzésen, vagy csak legyen meg a papír, és fókuszáljak a tényleges programozói tudás elsajátítására? Csak egyszerűen leégne a bőr az arcomról, ha csak annyit tudnék amennyi itt a ketteshez kell, így felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire versenyképes ez a szak? Vagy már ezt is elérte a tömegképzés / minőségromlás szele? Pedig direkt azért jöttem ide, mert úgy gondoltam hogy itt muszáj tudni, még a kettesért is, de úgy látom nem ez a helyzet.
Vélemények?
Állásinterjúkon a diploma csak egy papír (bár fontos papír!), ebben a szakmában az a jó, hogy a cégtől nagyon hamar kihullik aki pocsék, mert meglátszik. És az ilyen nem is fog állást kapni egyhamar máshol...
Mellesleg a 2. félévtől majd lesz ott nézés, az első félév viszonylag könnyű, és viszonylag tényleg keveset kell tudni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!