Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lenne esélyem bejutni az...

Lenne esélyem bejutni az ELTE-TTK-ra?

Figyelt kérdés

Még csak 12.-es vagyok(13.-ban végzek). Olyan 4-es tanuló vagyok. Kiszámítva a mostani jegyeimmel 384 pont jönne össze. Tavaly a kémia szakra 366 pont volt a határ. Lenne esélyem bejutni állami támogatással? Később vegyész képzésre szeretnék menni. Nem nagyon értem még ezt a tovább tanulásos dolgot, de ez így jó tematika lenne? Most is vegyipari szakközépiskolába járok. Milyen lehetőségeim lennének a későbbi életben?

Előre is köszönöm

2015. jan. 19. 18:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a pontszámokkal akarsz biztosra menni, akkor a legjobb egy emelt érettségi amire jól rákészülsz így minimum 60%-al meglesz a plusz pontszám belőle.

Ezen kívül ha esetleg jól megy valamelyik nyelv, ha legalább 4es (könnyen), esetleg 5-ös is meglesz belőle akkor gondolkozhatsz egy nyelvvizsgán is. Akkor már lazán 420-450pont körül leszel és nem kell aggódnod.

2015. jan. 21. 00:42
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Angol megy jól. Abból most előrehozottan lerakom az emeltet, és mivel két tanítási nyelvű osztályba járok, ezért még két tantárgyból angolul érettségizek szóval meg lesz felsőfokú nyelvvizsga.
2015. jan. 23. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!