Lenne esélyem bejutni az ELTE-TTK-ra?
Még csak 12.-es vagyok(13.-ban végzek). Olyan 4-es tanuló vagyok. Kiszámítva a mostani jegyeimmel 384 pont jönne össze. Tavaly a kémia szakra 366 pont volt a határ. Lenne esélyem bejutni állami támogatással? Később vegyész képzésre szeretnék menni. Nem nagyon értem még ezt a tovább tanulásos dolgot, de ez így jó tematika lenne? Most is vegyipari szakközépiskolába járok. Milyen lehetőségeim lennének a későbbi életben?
Előre is köszönöm
Ha a pontszámokkal akarsz biztosra menni, akkor a legjobb egy emelt érettségi amire jól rákészülsz így minimum 60%-al meglesz a plusz pontszám belőle.
Ezen kívül ha esetleg jól megy valamelyik nyelv, ha legalább 4es (könnyen), esetleg 5-ös is meglesz belőle akkor gondolkozhatsz egy nyelvvizsgán is. Akkor már lazán 420-450pont körül leszel és nem kell aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!