Szerintetek van esélyem bejutni a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai szakára, vagy az ELTE Pszichológiájára? (Közgazdasági szakközép)
Az "egész jó" jegyek nem túl meggyőzőek... ez mit jelent? A pszichológia szakra minden évben nagyon magasak a ponthatárok, kitűnő érettségivel van csak esélyed bejutni. A felvi.hu honlapon meg tudod nézni, az előző években pontosan mekkora ponthatár volt a különböző egyetemeken ezen a szakon, abból kiindulhatsz.
Biológia nélkül is lehet itt boldogulni egyébként, de kösd fel a gatyád, alaptudás nélkül kifejezetten nehéz lesz, rengeteg önerő kell hozzá. Sok a biológia alapú tárgy, amiket nagyon számon is kérnek.
Az angolra állj rá mindenképpen, itt elvárás az angoltudás, mert sok szakszöveg csak angol nyelven elérhető, és magától értetődő a tanárok számára, hogy te ezeket önállóan fel tudod dolgozni, érted.
Én azt tanácsolom, olyan tárgyból menj faktra, amiből nagyon jó vagy! A bejutáshoz nagyon fontos a lehető legjobb érettségi, és mivel a felvételi tárgyak listája elég hosszú, sok lehetőséged van, így teljesen mindegy, miből emeltezel. Lehet matek, magyar, töri, nyelvek, biosz... Ami megy.
#1 Nem azt kértem, hogy tekints a kedvemért a jövőbe, csak a véleményedet, de köszönöm. :)
#2 Az egész jó olyan 4,6-4,8-at akar jelenteni. A nyelvekkel nagyon igyekszem, és azt hiszem a történelem az erősségem, szóval azt fogom faktként megjelölni. Remélem, hogy az érettségi jól sikerül majd. Köszönöm a segítséget. A biológiával kapcsolatban arra gondoltam, hogy ha létezik olyan, magántanárhoz megyek majd, vagy ilyesmi. Azt olvastam, hogy az anatómai az egyik lényeges pontja, szóval azt majd komolyabban veszem. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!