Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaváltás - Orvosi/Orvostudo...

Pályaváltás - Orvosi/Orvostudományi egyetem helyett?

Figyelt kérdés

Sokadik éve járok orvosi egyetemre, viszont eljött az a pont, ahol kezdem értelmetlennek látni a további próbálkozást.

Ötletem viszont egy se, milyen szakirány az, ami ugyanígy tudományos tevékenység, viszont kicsit kevesebb "képességgel" is elvégezhető.

Elsősorban (volt) hasonló helyzetűek válaszát várom!

Köszönöm!

2015. jan. 14. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy hol akadtál el, hova jársz, mi miatt nem tudod befejezni? (Akár privátban is várom a válaszod).

A kérdésre válaszolva pedig: Ha maradnál az egészségügyben, akkor akár ápoló, mentőtiszt, gyógytornász, dietetikus, védőnő, szülésznő. Gyógyszerészt is lehet egy irány, de nem hiszem, hogy az sokkal könnyebb lenne az orvosinál.

Érdekes lehet még a molekuláris bionika, és abban szerintem a tudományos tevékenységnek is van helye. Vagy akár egy biológia alapszak, csak utána kérdéses az elhelyezkedés.

2015. jan. 14. 22:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Sote, 3. félévet bukom másodjára, szóval még csak nem is a legnehezebb résznél akadtam el. Az ok pedig szimplán a korlátaim elérése, teljes idő és energiaráfordítás ellenére sikertelen vizsgák. Molekuláris bionika felé tekintgetek elsősorban, csak nem tudom, vajon az "könnyebb"-e. Logikus gondolkodásban, folyamatmegértésben jó vagyok, a lexikális tudásom nem akar már sehova bővülni...
2015. jan. 14. 22:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha élettudományi kutató szeretnél lenni, akkor elsősorban a logikádra és az intelligenciádra lesz szükség nem lexikális ismeretekre. (Sokaknak a lexikális ismeretek benyalása a könnyebb, Ők könnyen veszik az orvosi akadályait, de belehalnának egy professzionális kutatóképzésbe.)

Ha biológiai jellegű kutató szeretnél lenni, akkor mindenképpen PhD-t kell szerezni, amihez előbb egy alkalmas egyetemi végzettség kell. A következőket javaslom:

ELTE TTK Biológia BSc, majd Biológus MSc

SZIE ÁOTK Biológia BSc, majd MSc

(felmerülhet ugyanezen kar állatorvos-doktori képzése is, de ott elég sok lexikai ismeret is van, bár kissé változatosabb, összetettebb, mint az orvosin)

BME biomérnök BSc és ott vagy a fentiek valamelyikén MSc, esetleg SZIE MKK Biotechnológus MSc.

Vidéki egyetemek közül Szeged jóhírű biológusképzésben és Debrecen sem rossz.

2015. jan. 15. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!