Pályaváltás - Orvosi/Orvostudományi egyetem helyett?
Sokadik éve járok orvosi egyetemre, viszont eljött az a pont, ahol kezdem értelmetlennek látni a további próbálkozást.
Ötletem viszont egy se, milyen szakirány az, ami ugyanígy tudományos tevékenység, viszont kicsit kevesebb "képességgel" is elvégezhető.
Elsősorban (volt) hasonló helyzetűek válaszát várom!
Köszönöm!
Megkérdezhetem, hogy hol akadtál el, hova jársz, mi miatt nem tudod befejezni? (Akár privátban is várom a válaszod).
A kérdésre válaszolva pedig: Ha maradnál az egészségügyben, akkor akár ápoló, mentőtiszt, gyógytornász, dietetikus, védőnő, szülésznő. Gyógyszerészt is lehet egy irány, de nem hiszem, hogy az sokkal könnyebb lenne az orvosinál.
Érdekes lehet még a molekuláris bionika, és abban szerintem a tudományos tevékenységnek is van helye. Vagy akár egy biológia alapszak, csak utána kérdéses az elhelyezkedés.
Ha élettudományi kutató szeretnél lenni, akkor elsősorban a logikádra és az intelligenciádra lesz szükség nem lexikális ismeretekre. (Sokaknak a lexikális ismeretek benyalása a könnyebb, Ők könnyen veszik az orvosi akadályait, de belehalnának egy professzionális kutatóképzésbe.)
Ha biológiai jellegű kutató szeretnél lenni, akkor mindenképpen PhD-t kell szerezni, amihez előbb egy alkalmas egyetemi végzettség kell. A következőket javaslom:
ELTE TTK Biológia BSc, majd Biológus MSc
SZIE ÁOTK Biológia BSc, majd MSc
(felmerülhet ugyanezen kar állatorvos-doktori képzése is, de ott elég sok lexikai ismeret is van, bár kissé változatosabb, összetettebb, mint az orvosin)
BME biomérnök BSc és ott vagy a fentiek valamelyikén MSc, esetleg SZIE MKK Biotechnológus MSc.
Vidéki egyetemek közül Szeged jóhírű biológusképzésben és Debrecen sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!