FOK-osok, GYTK-sok, AOK-sok! Ha most kene biologiabol es kemiabol felkeszulnotok egy 80% feletti emelt szintu erettsegire, mennyi ido alatt sikerulne, ha elotte sose tanultatok egyiket se komolyabban?
Sztem kémiára elég egy év,de ha sok időd van vele foglalkozni akkor fél(2 éves anyag).Bioszra viszont LEGALÁBB 1 év kell,mert az az egyik legnehezebb érettségi.
Am azért érdekel az orvos és egészségtudomány,mert gyógyítani akarsz és segíteni az embereken,vagy azért mert jól keresnek?
Már volt ilyen kérdés, és akkor is helytelennek tartottam ezt a feltevést.
Így, hogy orvosira járok, el sem tudom képzelni milyen az, ha nulla a tudásom ezekből a tárgyakból.
Ez kb. olyan, mintha azt kérdezném, hogy "matematikusok, ha nem tudnátok összeadni és kivonni sem, akkor mennyi idő alatt készülnétek fel egy matek érettségire?"
Ezt lehetetlen megválaszolni.
Erősen függ a képességektől (biztosan van olyan ember, aki sose tudna összehozni egy 80% feletti emeltet, vki meg könnyen megérti a dolgokat), valamint az előzetes tapasztalatoktól is.
12. osztályban 10 oldal törtit vagy 5 napig kellett tanulnom, ha most kellene, akkor két óránál biztos nem venne többet igénybe, pedig ugyanúgy nullán vagyok töriből, mint akkor. Egyszerűen azóta fejlődött a tanulási képességem. Sokkal többet, gyorsabban, hatékonyabban tudok tanulni, mint gimiben.
Szóval ha jártál már egyetemre/fősulira másik szakra, akkor könnyebb a dolog.
Viszont ahogy már írták, ennél a két tárgynál a gyakorlati alkalmazás a lényeg. Attól, hogy pöccre megtanulod az egészet, és vissza is tudod mondani, még lehet, hogy 50%-ot sem fogsz írni. Mert egyszerűen nem tudod alkalmazni a tanultakat. Nem jössz rá, hogy mikor kérdeznek vmit, akkor milyen infót és hogyan kellene felhasználni. Ehhez gyakorlás kell, a gyakorlás meg idő.
Szerintem minimum fél-fél év kell egy átlagos képességű embernek úgy, hogy akkor napi szinten foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!