Lehetséges 80% fölötti emelt szintű kémia-, és biológia érettségit tenni májusban, ha nincs előzetes tudásom?
Egészen eddig úgy volt, hogy érettségi után OKJ-ra megyek, mert nem tudtam, hogy mihez kezdjek magammal, de egyik nap találkoztam egy gyógyszerész ismerősünkkel, beszélgettem vele a munkájáról, és nagyon megtetszett!
Az a gond, hogy sose tanultam különösebben se a bioszt, se a kémiát, de mindkettőből minimum 80%-os emelt szintű érettségit kellene tennem májusban.
Lehetséges ennyi idő alatt felkészülni?
Ha alapból jó voltál belőlük, és van érzéked hozzá, akkor igen, viszont nagyon bele kell húznod!
A kémia nekem egyszerű volt, a bioszra osztálytársaim azt mondák h nehéz.
köszönöm szépen!
azt elfelejtettem beleírni a kérdésbe, hogy milyen könyveket ajánlanátok a felkészüléshez?
Kémiából van direkt emlet szintű felkészítő könyv, szerzője nem jut eszembe, de egész használható
Illetve van az ötösöm lesz kémiából példatár, az szintén jó.
Én meg a gimis könveimet használtam fel, plusz az órai jegyzeteket.
Bioszból passz.
De magántanár tényleg jó lenne.
A Villányi-féle feladatgyűjteményt ajánlom a kémia érettségire, jómagam szintén abból készültem fel. Szerintem sürgősen kezdj el számolási feladatokat megoldani, mert némelyik igencsak fejtörősre sikerül - idő kell, hogy kialakuljon benned egyfajta "kémiai" szemlélet.
A többi pedig csak tanulás kérdése: tény, hogy a tananyag - főkén a biosz - nem kevés, de kellő elszántsággal simán hozható.
igen, van nyelvvizsgám, de mivel 2 emelt kell, ez nem számít (a két emelttel megkapom a max pluszpontot)
köszi mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!