Mi a véleményetek ezekről a szakokról/iskolákról?
én is pont ebben a cipőben járok, 460 pontot szinte teljesen lehetetlen elérni még akkor is ha az ember okos és jó tanuló
hát igen, a corvinus drága, ezt nem mindenki tudja kifizetni
én a győri egyetemet néztem, ott még viszonylag kevés a tandíj, mert a város támogatja (180 lesz most 2015-ben)
meg nekem maga a város is tetszik, az egyetemről is jókat hallottam
azt még hozzá tenném, hogy én nem vagyok budapesti
ha ott laknék és egyetem alatt is otthon tudnék lakni, nem nekem kéne fizetni a lakást, rezsit, ételt stb, akkor biztos egy pesti egyetemet választanék
460 pontot szinte lehetetlen elérni?? Ne viccelj már. 460 az 500 pontnak a 92%-a. Én még 480 pontos rendszerben 431-et értem el, az ott 89%. Mindezt úgy, hogy kizárólag a felvételi tárgyaimra tanultam igazán, főleg arra, amiből emelt szintet tettem. Mivel duplázással mentem, a többiből elég volt a kettes is. Ezzel együtt egyetlen tárgyból lettem 74%, a többi mind bőven 80, 90 fölött volt. Mindezt úgy, hogy abszolút nem mondanám magam jó tanulónak, a felvételi tárgyaimhoz volt némi érzékem, de azokra tanultam is, a többi meg abszolút nem érdekelt és gimiben is végig 2-3-asokkal másztam végig rajtuk. NEKEM majdnem meglett az a szint, amit te most elérhetetlennek állítasz be, pedig én messze nem vagyok egy követendő példa ebből a szempontból.
Ha kicsit is jó tanuló vagy és készülsz az érettségikre és emellett esetleg év közben se rosszak a jegyeid, vagy duplázva mész, de igenis rendesen felkészülsz mindenre, akkor nagyon is reális cél a 460 pont, akár még jóval több is.
Csak mondom. Még messze van az érettségi, simán behúzhatjátok. Ne azért ne jelöljetek meg egy jobb helyet a felvételiben, mert "úgyse lesz meg".
Tudom, hogy nem lehet pusztán IQ-ból megírni. Ezért írtam, hogy ha esetleg normálisan felkészülsz az érettségire, akkor simán reális cél a 460 pont.
De bocs, ha te tanulás nélkül akarsz bejutni az ország (gazdasági téren) legjobb egyetemére, akkor talán eleve nem oda való vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!