2015. -ös egyetemi felvételivel kapcsolatos kérdés. Ez hogyan lehetséges?
Nincsenek szabadon felhasználható államis féléveid. Olyan féléveid vannak, amikre aláírhatod a hallgatói szerződést (vagy talán már nyilatkozatnak hívják). Egyébként teljes tandíj van.
Ennek a szerződésnek van olyan pontja, hogy nem hagyhatod ott csak úgy, amit elkezdtél, kivéve alapképzésnél az első félév végéig, osztatlannál a második végéig. Különben vissza kell fizetni a felét.
Ha megszakítás nélkül folytatod másik szakon a tanulmányaidat, akkor nem kell visszafizetni semmit.
Amúgy meg természetesen kihagyhatsz 1 évet, sőt akár 80 éves korodban is felvételizhetsz egyetemre, nincs lekorlátozva semmilyen szempontból.
Az ELTE szabad bölcsészetéről szeretnék majd átmenni egy másik egyetem 2016-ban biztosan induló szakára. Akkor ha jól értem, ez csak úgy lehetséges, ha az ELTE-nek kifizetem a tandíjam felét, s ennek ellenére így is már csak 10államis félévem maradt?
ha nem sikerülne a felvételim, akkor annak ellenére maradhatok az Elte-n, mintha mi sem tortént volna, ugye?
Ugyanúgy a felvi.hu-n kell majd jelentkeznem? Csak a kozepiskolas eredmenyek szamitanak, vagy be kell majd irnom, hogy az Elterol megyek?
Ha valami nem indul, az azért van, mert nincs elég jelentkező, akiket fel is vesznek. Ha egy adott szak elindításához pl legalább 10 ember kell, de csak 2-en jelölik meg, akkor nem fog elindulni..
Mint említettem már korábban, ha megszakítás nélkül folytatod a tanulmányaidat más szakon, akkor nem kell kifizetni az előző szak tandíjának felét...
Mindent ugyanúgy csinálsz majd, mint korábban mindennel kapcsolatban. Ha nem vesznek fel a másik szakra, akkor maradhatsz a korábbi szakon, feltéve ha addig nem iratkozol ki.
Igaz ez csak személyes vélemény, de szabad bölcsészre vagy ne menj egyáltalán vagy ne maradj ott a 2 félév után. Ez tipikusan olyan, amire tényleg nincs szükség az ég egy adta világon, csak kidobsz két nagyon értékes államis félévet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!