Minek érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem , hogy minek lenne érdemes tanulni?

Amivel jól ellehet helyezkedni, jól fizet és keresik őket.

Vegyészmérnök itt nem tudom hogy melyik ága lenne a jobb vagy pedig vegyész.

A vegyész, vegyészmérnök hol tud elhelyezkedni mennyire keresik őket, mennyit keres, hol van iskola, mennyire nehéz és felmerültek egy kérdés hogy nem veszélyes az egészségre?

De a vegyész/vegyészmérnök egy felvetés ettől fuggetlenul kíváncsi vagyok ezeken kívül minek érdemes tanulni.

És még egy ami eszembe jutott, hogy gimnázium után lehet e szakmát tanulni nem okjsre gondolok hanem másra.

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. dec. 24. 20:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Vegyészmérnökként itthon abszolút, de nem lehet jól keresni, a többi mérnökihez hasonlítani sem lehet (130-140 ezer nettó fizetés már jónak számít, ellenben más mérnök szakokkal ahol kezdő fizetés 200 nettónál kezdődik). Egy mérnökinformatikus, villamosmérnök vagy gépészmérnök nagyságrendekkel többet keres.

Sajnos Magyarországon nem állja meg a helyét az, hogy annak tanulj ami érdekel, mert aztán azon kapod magad, hogy külföldön mosogatsz vagy a WC-t pucolod. Viszont vegyészmérnökként lehet jól keresnél külföldön, azt nem tudom.

2014. dec. 24. 22:50
 12/14 anonim ***** válasza:
17%

"Sajnos Magyarországon nem állja meg a helyét az, hogy annak tanulj ami érdekel, mert aztán azon kapod magad, hogy külföldön mosogatsz vagy a WC-t pucolod. "

Nyilvan bizonyos keretek kozott. Ha az embert nem erdekli a gepeszet, akkor csak szenvedni fog ha gepeszmernokit kell vegeznie, akarmennyire is jol megfizetik.

2014. dec. 25. 09:46
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Érdekelni érdekelnek a mernokos dolgok, csak a fizikaval van egy kis bajom.. Vagyis a fizika is érdekel csak sok képlet meg minden.

Vegyészmérnöknek tényleg csak 140 ezer a fizetése?

En sokkal tobbet hallottam na de az mindegy.

Es az ilyenek hogy rendőr tűzoltó az mennyire jó ?

Az informatikában milyen ágak vannak?

2014. dec. 25. 11:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha a képletek nem tetszenek, akkor felejtsd el az IT szektort. 2 képletet problémát okoz megjegyezni/megérteni, akkor nem hiszem, hogy menne bármelyik infos képzés. Ugyanis 30-40%-ban matek.
2014. dec. 25. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!