A kérdésem a következő lenne: Három helyet szeretnék megjelölni egyetemen: 1. Szülésznó 2. Gyógytornász 3. Szociális munka Melyik érdemes?
Figyelt kérdés
Melyik a "könnyebb"?
És melyikben lehet jobban elhelyezkedni?
2014. dec. 18. 14:48
1/4 anonim válasza:
Szociális munka és talán azzal van a legtöbb esélyed munkát találni, de még diplomával együtt se reménykedj 100 ft feletti fizetésben.
Az első kettővel sokkal jobbak a kereseti lehetősségek, viszont olyan szinten túltelített a szakma, hogy még 20 év múlva is csoda lesz ha valaki egyből kap vele munkát (példának okáért pár éve a sote-etk 420 hallgatójából 390 ment tovább gyógytornásznak). Szülésznőnek csak kihalásos alapon jut munka.
Persze ha külföldre mennél, akkor nincs gond, kint lesz munkád.
2/4 anonim válasza:
Bocsánat, előző vagyok, 100ezer feletti fizetésre gondoltam természetesen. A szociális munkásokat jellemzően durván alulfizetik. Volt osztálytársam 67 ezer ft-ot visz haza.
3/4 anonim válasza:
Nekem szociális munkás végzettségem van, két éve végeztem. A főiskola alatt már volt munkám a szakmámban, diplomázás előtt pedig már tudtam hol fogok dolgozni főállásban. AMint átvettem a diplomát kezdhettem. Szerintem közepes a képzés, nem volt nehéz, de azért voltak nehezebb tantárgyak pl.: a jog, pszichológia, szociálpolitika, azért tudott nehéz lenni, ha nem tanultad meg normálisan. Sok volt a főiskolán a gyakorlat is, amit nehéz összeegyeztetni a tanulással, és egyébként is lelkileg megvisel, ha érzékenyebb tipus vagy. A munka is megterhelő lehet lelkileg, nagy felelősséggel jár. Nálunk 8-16ig van munkaidő, de még soha nem tudtam 4kor hazamenni. Egyébként jelenleg is több betöltendő hely van a munkahelyemen, szóval el lehet helyezkedni. Nekem a kezdőfizetésem volt 85 ezer nettó, ez egy év múlva a bérpótléknak köszönhetően nettó 90 ezer lett, jelenleg végzek a munkahelyeen egy plusz szolgáltatást is, ezért nettó 120at keresek.
4/4 mi a fene válasza:
Igen az eü. és a szoc. terület alulfizetett, de legalább van munka. Reál területet mindig jobban fizetik, de ha nincs hozzá affinitásod, akkor gáz. Kerülj be valahova, és majd meglátod, hová érdemes tovább lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!