Érdemes leérettségiznem?
Az lenne a legjobb, ha tudnád gyakorloni a szakmád és mellette az érettségit is meg tudnád szereni. Lehet, hogy soha nem lesz rá szükséged, de statisztikailag jobb esélyed van vele elhelyezkedni, plussz lesz lehetőséged továbbtanulni.
Most ugyan nem akarsz, de pár év alatt nagyon sok minden megváltozik, és akkor nehezebb lesz.
tényleg kell! az én barátomnak sincs, csak szakképesítése és jóval több helyre felvették már volna hamarabb, jóval nagyobb fizuval, mint most így.
tényleg szenvedés, de túl kell rajta esni, mert utána megéri.
Kezdj el dolgozni, aztán majd leszűröd, hogy hátrányos-e, hogy nincs érettségid vagy az nélkül is jól elvagy. Az érettségit 2-3 év múlva is megszerezheted esti tagozaton, nem muszáj most. Szerintem sokkal fontosabb a tapasztalat, ha esetleg későbbiekben külföldre mész nem az érettségid fogják nézni, hanem a tapasztalatodat. Felesleges most az érettségivel bajlódnod, semmivel sem leszel beljebb. Ilyen suliba meg alapból miért jársz? Én már az első ilyen alkalom után mentem volna az igazgatósághoz és nagy hepajt csaptam volna. A tanár dolga az, hogy normálisan tanítson, nem az, hogy a felgyülemlett stresszét ott adja ki.
Szóval, ha mégis a érettségi mellett döntesz a jelenlegi sulit hagyd ott és az igazgatósághoz is nyugodtan menj és mond el, hogy milyen paraszt módon viselkedik az osztályfőnök. De szerintem vállalj munkát és szerezz minél több tapasztalatot, az érettségi annyit ér, hogy elehetsz vele közmunkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!