Fejleszthető a logika logikai feladatok megoldásával? Mi lehet velem?
Nem tudom elképzelni, hogy az alábbi probléma miből fakadhat:
programozó és 'túlképzett' rendszergazda vagyok. Ilyen téren (legtöbbször) semmi problémám nincs a logikámmal. Tudok logikusan gondolkozni több témában is; könnyen meglátom dolgokban az összefüggéseket; jó-rossz lehetőségek közül mindig megtalálom a logikusat; valamiért eddig bármilyen IQ tesztet töltöttem ki (netes/valós), átlagon felüli lett az eredményem; viszont egyszerűen képtelen vagyok szimpla logikai feladatokat megoldani.
Oké, hogy ez nem túlságosan jelent hátrányt az életben, de akkor is hülyén érzem magamat, amikor meglátok egy egyszerű logikai feladványt, hosszasan gondolkozok rajta, majd amikor már az ideg szétvet, megnézem a megoldást, és "nabszdmeg tényleg" kijelentéssel konstatálom, hogy mekkora hülye vagyok...
Tapasztalt már valaki ilyet rajtam kívül? Van erre valami hatásos módszer? Segíthet az, ha továbbra is próbálkozok logikai feladatok megoldásával?
Köszi, egy próbát megér :) Néha én is szoktam sudokuzni.
De olvastam már, hogy elvileg ezek nem fejlesztik az agyat, csak minél többet csinálsz belőle, annál jobb leszel az adott dologban. Jelen esetben a sudokuban.
Viszont nem teljesen értek ezzel egyet, mert ha ezt mondjuk fizikai munkára átfordítod, akkor a fizikai munkától erősödni is fogsz, nem csak jobban tudsz majd pakolni :D
Rendeltem egy "Csak logIQsan" című könyvet. Van benne olyan feladvány, ami mérleges. Hogy ha -most mondok egy példát- 1 körte+3 dinnye=2 dinnye+1 alma, akkor 1 dinnye+3 alma = hány körte
Akárhogy számolgattam, rakosgattam, már a végén mínusz almák is kijöttek, de megörültem, hogy hurrá, nem tudom mit csináltam, teljesen értelmetlen, viszont kijött egy megoldás. Megnéztem jó-e, nem volt jó.. :D
UPDATE: most, ahogy ezt írtam, valahogy ráeszméltem, hogy mit csináltam rosszul..újra kiszámoltam, és már jó volt :D
-------
Pedig ezek a feladatok annyira egyértelműek, és mégis ha számolni kell, ott végem van.
Szóval így ha jobban belegondolok, nálam a logikának leginkább az ilyen számolós részével vannak bajok. Szívesen gondolkozok a logikai feladatokon, egyszerűbb egyenleteket, alapműveleteket eltudok végezni..ezt a fenti példát is szívesen számolgattam attól függetlenül, hogy először azt se tudtam mit csinálok.. :D De ha jön egy olyan, ami már kitekertebb, ide-oda rendezős, az kapufa. Úgy érzem azért, mert túl akarom gondolni a dolgokat, mint ami.
És ilyenkor teljes üresség van a fejemben, mint ha porszívóval kiszívták volna az agyamat, és akárhogy töröm a fejemet, azt érzem, mint ha egyre hülyébb lennék.. Már csak az hiányozna a képből, hogy folyik ki a nyálam :D
Nem lennék jó pénztárosnak se, mert ha mondom, hogy X Ft-ot adjon, és megkérdezi, hogy "van 20 Ft-om adjak?", ott már füstölne a fejem, és teljes képszakadás.. :D
De ahogy ezt írom, visszaemlékszek dolgokra, és beugrott, hogy ezzel programozásnál is akadtak régen problémák, de ezt részben valahogy kinőttem. Ott is a legegyszerűbb dolgot a legbonyolultabban oldottam meg, és egy sima akármihez képes voltam ciklust ciklusba ágyazni :D
Jó lenne kideríteni, hogy ez mitől lehet, de úgy érzem erre már soha nem fogok fényt deríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!