Biológiatanulás eredményesen és logikusan? Hogyan?
11-es gimnazista vagyok, jövőre szeretnék biológiából emeltezni.
DE! Hogyan lehet rendesen felkészülni egy emelt szintű érettségire, ha egy csomó információ el sem hangzik órán, otthon meg ha előveszem a tankönyvet (mozaik), és vannak mondatok/ábrák amiket egyszerűen értelmezni se tudok.
Én tanulnék, meg minden, de pl. hogy tanuljam meg az légzés szabályozását, ha még a szabályozást nem is tanultuk? Hiába olvasom, hogy "Az agykéreg homloklebenyéből kiinduló idegimpulzusok a leszálló pályákon át jutnak a légzőizmok mozgató neuronjaihoz." , ha ebből a mondatból kb. csak a kiinduló ill. az átjut szó ismert számomra....:(
Vagy pl. múltkor dolgozatban volt ez a feladat: [link] a 2008-es emelt érettségi 7. feladata, és nem tudtam ott se válaszolni helyesen a kérdésekre, hiába tanultam meg a szív kamráinak összehúzódását, hogy mikor nyitnak a billentyűk stb....mégse tudtam értelmezni ezt az ábrát :(
És elég sokszor van sajnos ilyen, de úgy vettem észre, hogy nem csak velem, csak sokan nem is használják a könyvet, meg nem oldanak meg otthon önszorgalomból feladatokat...Én meg próbálok tanulni meg gyakorolni, de így hogy?...:(
Valakinek van valamilyen ötlete? Ti hogy tudtatok felkészülni jól az emelt érettségire? Tényleg tudni kéne a-tól zs-ig mindent?
Sajnos sokat nem tudok segíteni, mert nekem is hasonló a problémám és szintén 11.-es vagyok.
Ha gondolod, írj privát üzenetet, hátha tudunk egymásnak segíteni valahogy! :)
1. Megkéred a tanárt, hogy magyarázza el.
2. Megpróbálsz magadtól válaszokat keresni. Ez a legjobb, de nagyon időigényes.
3. Segítséget kérsz vkitől, aki jártas a biológiában. Ez lehet akár magántanár, akár egy ismerős.
Ha van konkrét kérdésed, akár itt az oldalon is felteheted. Ilyen esetben a tudomány témakört javaslom, ott vannak értelmes emberek, itt kevesebb...
De persze nincs garancia, hogy helyes választ kapsz:D
Egyébként én szívesen segítek, ha van vmi konkrét kérdésed. 2009-ben érettségiztem biológiából emelt szinten, orvosira járok. A növényekből, állatokból eléggé megkopott a tudomásom, de az embertant vágom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!