Hogyan tanuljak eredményesen?
Jobb tanácsot tudnék adni, ha kifejtenéd konkrétan mivel is van problémád. De azért leírom a módszeremet. Tehát ha valamit be kell magolni nálam sosem használ, ha csak ülök és magamba sokszor elolvasom. Viszont, ha hangosan olvasom fel illetve úgymond magyarázom magamnak akkor hamar belemegy a fejembe. Ilyenkor egy-egy szabályhoz mondjuk többször visszatérek és ismétlem aztán kívülről felmondom magamnak. Elég időigényes és fárasztó, de eredményes.
Más- beosztom az időm. Ha pl tudom, hogy este megy egy film, amit megszeretnék nézni, akkor suli után ha haza értem, nem állok neki pihengetni, hanem rögtön tanulok. Ugyanez fordítva, ha tudom este nem lesz semmi a TV-ben, nyugodtan hagyom a tanulást estére.Fontos a pihenés, illetve két hasonló tantárgyat (pl két nyelv) ne tanulj rögtön egymás után. És szeretem kis sporttal felfrissíteni magamat, ez lehet futás vagy egy laza torna benn a szobában.
Olvasd el az anyagot a könyvből, hiszen azért van, mond fel, így hallod magadban. Hasznos lehet még az is, hogyha járkálsz közben, bármilyen furcsán is hangzik:D
Amúgy a legegyszerűbb: figyelj oda órán. Nekem bevállt, 10. osztályos vagyok és eddig mindig kitűnő tanuló voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!