Mi a véleményetek a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karáról?
"Mert pl én jó fejű gyereknek tartom magam"
Akkor mi a kérdés?
Egyébként nem tudok véleményt írni, mert én a SOTE-re jártam.
Én sem voltam agyhalott, de nem mondtam sosem magamról, hogy jó fejű vagyok.
Én szintén elsőéves vagyok. És így alig 4 hónap után nekem is csupa pozitív tapasztalatom van. A gyakorlatvezetőkkel teljes mértékben elégedett vagyok, az előadók többségével is.
Az, hogy mennyi szabadidőd van csak rajtad múlik, egy jó időbeosztás mindennek az alapja. Bár az első félév tényleg nagyon könnyű, a vizsgákkal is gyorsan lehet végezni. A többi év tuti nagyobb kihívás lesz.
"karácsonyi szünet előtt vagy után?"
:-D Ez de aranyos!
Nincs olyan, hogy karácsonyi szünet, őszi sincs, egyedül húsvéti van. Amúgy pedig a karácsony általában a téli vizsgaidőszak harmadik hetére esik. Egy vizsgaidőszak hét hét, ekkor nem kell órákra járni, viszont ennyi idő alatt le kell tenni az összes vizsgát ami az őszi szemeszterhez tartozik. A gyakorlatban úgy néz ez ki, hogy reggel felkelsz, estig tanulsz, és közben halálra idegeskeded magad. A karácsony kifejezetten zavaró tényező szokott lenni, mert karácsony és szilveszter között általában kevés a vizsgaidőpont. Továbbá karácsonykor nem lehet normálisan tanulni, mert a család rágja az ember fülét.
Egyébként, hogy ellentmondjak a kedves elsős kollégáknak, hatodévesként nekem ez a véleményem az egyetemről:
Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,
én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
rajtam a kárhozott nép városába.
Nagy Alkotóm vezette az igazság;
Isten Hatalma emelt égi kénnyel,
az ős Szeretet és a fő Okosság.
Én nem vagyok egykoru semmi lénnyel,
csupán örökkel; s én örökkön állok.
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!
Na ezt kellene a főbejárat fölé kiírni.
jaj ezt nem tudtam :D azt hittem kiadnak pár napot szünetnek így év közben hogy otthon is ellehessen az ember.
De amúgy értem köszi. Tehát ha jól értem, az ünnepek előtt érdemesebb túl lenni a vizsgákon, minthogy utána?
"Tehát ha jól értem, az ünnepek előtt érdemesebb túl lenni a vizsgákon, minthogy utána?"
Úgy lenne érdemes igen, de első évet leszámítva ez lehetetlen. Túl sok a vizsga, túl nehezek stb. Nem tudsz két és fél hét alatt egy egész szemeszter anyagából felkészülni és levizsgázni. A hét hét is necces szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!