Érettségi után keressek munkát vagy mennyek főiskolára?
19/F vagyok és nem tudom mit csináljak pontosan.Nem vagyok rossz tanuló, valószínűleg csont nélkül letudok érettségizni, olyan 3-4-es tanuló vagyok viszont két dolog között gondolkodom. Jelentkezzem tavasszal a Károli Gáspárra vagy ELTE /BTK->Japánszakra Duplázással (Német nyelv közép szinten+Történelem Emelt) Elég jó vagyok németből már 7 éves korom óra folyékonyan beszélek németül szóval az olyan 80% os lenne, töri 60% (ha összejön)Ami már 280pont plusz 50 pluszpont az emelt miatt és 40 a hátrányos helyzet miatt (nagy a család) így lenne olyan 370 pontom ami elég lenne. A nagy gond viszont az hogy töriből csak olyan 3-as vagyok középszinten. Ezért is vannak kételyeim afelől hogy sikerül.Járok előkészítőre viszont azokon csak még inkább az vésődik be,hogy nem áll valami fényesen a szénám. Valamint az emeltet vad idegen előtt kell letenni. Nehéz összeszedni 60%-ot emelt törin? Nagyon érdekel a japán az igazat megvallva. Viszont védő övnek beraknám még az eltén az Elektronikus Könyvtárost mivel mindig is szeretem a könyvtárakat és könyveket. Ha más nem akkor oda könyvtárba mennék dolgozni és ha az ember egyszer kap állást könyvtárban akkor onnan megy nyugdíjba xD
A másik lehetőség, hogy elmegyek dolgozni viszont, hogy hova...azt nem tudom. Viszont továbbtanulás ellen szól,hogy vater már így is oda van meg vissza mert egyszer megbuktam még 9.ben (nehéz volt megszokni a középsulit) és hogy érettségi után mennyek el dolgozni mert hát ő neki nem kötelessége engem eltartani ha már elmúltam 18. Muter viszont meg oda van, hogy mennyek csak fősulira...
Szerintetek?
Tanulj mindenképpen tovább. Lehet hogy kezdetben nem fog érződni, de hosszútávon mindenképpen jó befektetés. Ha apa nagyon erősködik, négy órában még mindig elmehetsz dolgozni mondjuk ügyfélszolgálatra, a német elég jó nyelv ebből a szempontból.
Hogy mit tanulsz tovább, az a te döntésed, de a könyvtáros nem tűnik túl életképes szakmának. Amennyire tudom, igyekeznek közmunkásokkal elláttatni a feladatok nagy részét.
Tele van hibával... elég komoly hibákkal.
Elektronikus könyvtáros? Bruhahaha.
Nem tudom miért van mindenki oda a helyesírásért. Kérdező, olvass sokat és akkor javulni fog, illetve állítsd be a helyesírás javítót és akkor aláhúzza a hibás szavakat és akkor nem kell a sok nyelvtannácit hallgatnod.
Szerintem próbáld meg, maximum, ha nem tetszik ott hagyod. Munka szempontjából is jobban jársz nappali tagozatos diákként, mert nagyobb eséllyel tudsz diákmunkát vállalni. Sima érettségivel rossz esélyeid lesznek, nekem több ismerősöm is gyárban melózik és ott jó esetben 3 műszakban megkeresed a 100 ezer Ft-ot. Maximum akkor éri meg, ha ismerősön keresztül tudsz szerezni valami jó melót. Illetve nem utolsósorban tudsz bulizni is, bár lehet egyesek, ezért a kijelentésért megköveznek.
Bár szerintem az elektronikus könyvtárost ne erőltesd, mert azzal eláshatod magad.
Nyelvszakkal jó esélyeid lesznek, legalábbis úgy gondolom.
Magyarországon egy szimpla érettségivel kilépni a munkaerőpiacra szerintem hatalmas felelőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!