Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek az ötlet vagy is...

Szerintetek az ötlet vagy is elhatározás jó? Vagy érdemesebb lenne mással foglalkoznom?

Figyelt kérdés
Jelenleg 20.éves fiatal férfi vagyok,nos 8általános iskolai végzettséggel rendelkezem de viszont most kezdek el egy esti gimit ami 2éves és utána leérettségizek. Na most gondolkodtam hogy utána hova menjek tanulni sőt még most néha ezen jár a gondolatom.Mert kvázi egyetemre fősulira nem igazán van anyagi hátterem vagy is kevés az amim van,de viszont találtam egy olyan megoldást ami ténylegesen érdekelne is látok benne valami plussz lehetőséget karriert stb. Na most néztem egy olyan sulit aminek az a neve hogy MUA azaz Magyar Üzletemberképző Szakiskola ahol lenne egy 2éves emeltszintű Pénzügyi termékértékesítő szakképzés amiről azt gondolom hogy egy elég jó szakképzés és szakma. Na most kvázi lennének még lehetőségek. pl ami még érdekelne az a Pénzügyi számvitel ügyintéző, Aztán banki szakügyintéző, végül is így a pénzügy közgazdaság, Könyvelés mérlegképes könyvelő szakma, Végül is így ezek amik érdekelnének. Na most persze nem csak a fizetés miatt érdekelnek ezek a szakmák hanem azért is mert szeretném az eddigi átlagos életemet megváltoztatni jobbá tenni komoly stabil karriert építeni amibe beletartozik az érettségi, pénzügyi szakma, nyelvizsga, további tanulási lehetőségek akár egy cégen belül és most nem azt mondom hogy vezérigazgató szeretnék lenni ( jó persze el lennék ebben a munkakörben) de ha nem is jönne össze hanem csak egy biztos pénzügy közgazdasági munka amiben tudom biztosan felépíteni a karrierem azzal is megelégednék egyenlőre aztán kitudja mit hoz magával az élet és a tapasztalat. Persze még vannak terveim de azokra vonatkozó kérdéseket másik kategóriába kell feltennem majd ha ott lesz az ideje. Nos várom a komoly válaszokat akár tanácsokat.
2014. dec. 3. 23:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Ennek csak akkor fuss neki, ha van érzéked a matekhoz; egyébként, ha elég jóra megírod az érettségit+nyelvvizsga, akkor akár állami helyre is bekerülhetsz.
2014. dec. 3. 23:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén úgy kb 6.ik osztályig 3as átlagom volt matekból na most 7.ik osztálytól kezdve annyira ráfeszűltem a matek témára hogy így ténylegesen az életben is ha van valami komolyabb számítás pl apumnak vagy a családtagjaimnak számolnom kell kisebb alap könyvelést kell végezni akkor időmtől függően de mindig én vagyok az első aki számol utána néz a számításoknak anyagi háttereket átnézve készít terveket skálákat hogy pontos legyek. Szóval soha nem gondoltam volna hogy engem ennyire a pénzügy fog érdekelni mint hivatás munka karrier szempontjából de ez így van . És persze igen beleszeretnék vágni érzem tudom hogy sikerülni fog mert kvázi 20éves létemre nem egy zűlött minden hétvégén bulizós szét csapatós fiatal vagyok én inkább azt szeretném hogy akár hétfőtől péntekig egy bankban legyek és pénzügyi tanácsokat pénzügyi helyzeteket hiteleket oldajk meg számításokat végezzek megbeszéléseken új ötletekkel álljak elő. Én ez vagyok és hát sajnos a múltbéli hibáim által van most jelenleg a 8 általánosom de ezért is fogok ezen változtatni hogy leérettségizek nyelv vizsgát teszek és egy komoly pénzügyi szakmát leteszek amiben elhelyezkedve egy stabil biztos karriert felépítek. Jó emberismerettel rendelkezem.
2014. dec. 4. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!