Mennyire fontos egy érettségi CNC gépkezelőként?
Semennyire.
A munkahelyen azt nézik hogy mit tudsz megcsinálni,mihez értesz. Az érettségi pedig önmagában semmi hasznosítható tudást nem ad(kivéve ha főiskolára vagy technikusira mész). Attól mert tudsz verset elemezni,tudsz logaritmusos egyenletet megoldani matekból és tudod hány tőgye van a tehénnek te nem fogsz jobban hegeszteni és nem is leszel jobb CNC-s.
Esetleg előléptetésnél nem árt ha van egy műszaki szakközepes érettségi. Mert mondjuk a gyárban műszakvezetőnek nem szívesen neveznek ki sima szakmunkásokat.
szart sem ér az érettségi ha ilyen szakmát választasz, ugyanott fogod kezdeni ahol az érettségizetlen szakmunkás, én is ott kezdtem, a csicska munkákkal... 120 ezres bruttóval vettek föl pályakezdőként, reszelgettem a sorjás vágások meg mostam a gépet, nem kicsit volt tele a tököm...
most 22 évesen 1 év releváns tapasztalattal bruttó 260-ból élek cnc élhajlító gépkezelőként, (cnc forgácsoló végzettséggel) és bőven van még följebb, főiskola vagy egyetem nélkül, igazából az érettségi is felesleges ehhez a szakmához, mert eddig egyik munkahelyemen sem kérték, csak a szakmai bizonyítványt, de a legfontosabb a gyakorlat és a tényleges szaktudás...
a főnököd nem azt akarja, hogy szavald el Petőfi vagy Arany verseit, hanem a kezedbe nyom egy rajzot meg egy megmunkálandó alkatrészt, és tegnapra legyen kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!