NAGYON FONTOS! Hamarosan érettségizem, egyetemre szeretnék menni, mit tegyek?
Abban a suliban, amiben idén fogok végezni, maradok további két évre, egy OKJ-s képzésre. Orvosi egyetemre szeretnék menni, így egészségügyi alapismeretekből érettségizek emelten, meg biológiából. Az lenne a kérdésem, hogy ha én kémiából is szeretnék, de nem idén, hanem pl. év múlva. Akkor megtehetem, hogy csak abból az egy tantárgyból érettségizek le és beles számít a már meglévő érettségimbe? Valamint, ha rosszul sikerül pl. a biosz, akkor azt utána ki tudom javítani? Mondjuk 4-es lett, de 5-öst szeretnék, akkor ki tudom javítani? Nem pótérettségivel, hanem azt is egy év múlva. Utolsó kérdésem, ha 2 nyelvvizsgát teszek, akkor mindkettőért kapok plusz 28 pontot?
Azt hallottam, hogyha valakinek van jogsija az is kap plusz pontot. Igaz ez?
Kérlek értelmes válaszokat adjatok!
1. Tudsz érettségizni belőle később is.
2. Igen, ki tudod javítani, ha nem úgy sikerül(bár hiába 5-ös, ha a % nem elég).
3. Nem, nem kapsz értük, mivel a 2 emelt az 100 plusz pontot ér, e felett pedig már nem adódik hozzá.
4. Lásd 3., bár erről még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!