Joghoz miért fontos a magyar (mint érettségi tárgy)?
Az szerintem érdekesebb, hogy miért nem kötelező földrajz szakra földrajz érettségi.
Amúgy tényleg érdekes lehet a szövegértésed. Felvételi követelmény 1 (azaz egy) emelt szintű érettségi a kettő felvételi tárgyból. Ha ekkora ellenségede a magyar nyelv és irodalom, akkor emeltezz töriből...
Szerintem nem érdemes ezen vitatkozni. Véleményem szerint fontos, hogy egy magyar iskolába járó tanuló/hallgató tisztában legyen az anyanyelve dolgaival.
A jogra pedig tényleg a szövegértést és a jó fogalmazási készséget gondolom fontosnak, ha már a magyar érettségi a téma. Olyan bonyolult jogszabályok vannak... Volt szerencsém olvasni, amikor az 1997. évi CXL. törvényt tanultuk (könyvtáros vagyok), volt pár sor, amin megütköztem, és többször újra kellett olvasnom. És ez nem is a nagyon bonyolultak közé tartozik. Csak az a hivatalos fogalmazási stílus... Jó a szövegértésem, de ez a fogalmazási mód az, ami az őrületbe kerget.
És amúgy is, a felsőoktatási jegyzetek alapból szárazabbak, sok elég érdekesen van fogalmazva. A végére már hozzá lehet szokni, így elvégezve a fősulit nem is olyan nagy dolog. De aki épp belép a felsőoktatásba, na igen, kicsit sokat szenvedhet emiatt.
Remélem elég kimerítő választ adtam. Persze ez elég szubjektív. Erre a kérdésre nem lehet olyan választ adni, ami nem személyes véleményen alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!