Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehet mégegy szakom?

Hogyan lehet mégegy szakom?

Figyelt kérdés
Első éves vagyok a PTE-n, szeretnék mégegy szakra járni, szóval párhuzamosan két szakot végezni. Ugyan azon a karon van, ahova most is járok. Mi ennek a módja, menete?
2010. jan. 29. 18:21
 1/8 anonim válasza:
52%

Ha ugyanaz a kar, akkor felveszed minor szakként, amennyiben van rá lehetőség. Az elsősöknek ez a tavaszi félévben szokott április környékén lenni. Leadod a jelentkezést, ha sokan vagytok valamilyen rangsor alapján válogatnak és bírálják el a kéréseket.

Legalábbis nálunk így működik.

2010. jan. 29. 18:33
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
én úgy tudom, felvételizni kell. beadod a papírjaidat és szeptembertől elkezdheted, ha felvesznek. Aztán a mostani szakkal halasztasz 1 évet valamikor, hogy a kettőt egyszerre befejezd a végén.
2010. jan. 29. 18:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Tehát ha jól értem, az a két lehetőség van, hogy minor szakként felveszem, vagy felvételizek. Szerintem ha felvételiznék, elég pontom lenne oda is, de ennek mi a határideje? Nem emlékszem sajnos, hogy tavaly mi volt.

És a minor szak hogy van? Mert én valami olyat hallottam, hogy amelyik szakon specializációt vagy szakirányt kell választani, ott nem lehet minort felvenni. És nálunk kell majd szakirányt választani.

2010. jan. 29. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

tök véletlen találtam meg a kérdésed,de ugyanúgy elsőéves vagyok a PTE-n,és én is szeretnék még egy szakot,de én xsem értem teljesen világosan hogy most mi van..

én annyit tudok,hogy nekünk azt mondták,hogy vagy felveszek egy másik szakot minorként és akkor lesz két szakom,de így tanárnak kell mennem,vagy felveszek specializációt a szakomon belül,és akkor nem kell tanárnak mennem,de nem lesz még egy szakom..

a baj ezzel csak annyi,hogy én szeretnék még egy szakot,de nem szeretnék tanár lenni,a kettő meg együtt állítólag nem működk..

na most ilyenkor mi van szerinted?

ne haragudj,hogy érdemben nem tudtam segíteni neked,sajnálom..

2010. jan. 29. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:

ja azt viszont tudom hogy a jelentkezési lapot február 15-ig kell elküldeni vagy leadni,ha arra gondoltál..

(előző voltam)

2010. jan. 29. 20:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Szia! Igen, a február 15-ös határidőt tegnap én is megtudtam. Azt hiszem lesz egy köröm a TO-n, ők biztos megmondják a tutit :)

De nagyon köszi mindenkinek a válaszát.

2010. jan. 30. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
két szak együtt nem megy, esetleg felvehetsz más szakos tárgyat is
2010. jan. 31. 19:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát én most beadtam a felvételi jelentkezésemet egy másodikra, majd kiderül, hogy megy-e :)
2010. febr. 1. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!