Hova menjek tovább tanulni, ami a rajzzal kapcsolatos? Építésznek felvennének?
16 éves vagyok (lány). Sima gimibe járok. Nemsokára faktot kell választani. Szeretek rajzolni és tudok is. Jelenleg csak ez érdekel, de jól fizető állást szeretnék.
Matekból, fizikából 4-es vagyok (majdnem 5-ös), hamar megértem a dolgokat. Stb. A humán tárgyak nem igazán mennek, mert tanulni nem szeretek.
Mit tegyek és melyik iskolába menjek?
(Holnapra öbéletrajz kell, és már meg kel írni melyik iskolába pályázok.)
Szerintem nem sokan szeretnek tanulni. Ezt úgy értettem, hogy olyan helyre akarok menni, ahol inkább gyakorlati okatás van, tehát nem állandóan magolni kell, pl aki orvos akar lenni.
És a lényeg, hogy szeressem csinálni, tehát köthető legyen a rajzhoz, de jól is keressek vele. (Nem milliókra gondolok.)
Az adófizetők meg akkor is ugyanúgy fizetnek, ha tanulok, ha nem. És nem hiszem, hogy érdekli őket, hogy én mit tanulok.
Szia, én rajzos osztályba járok. Az osztálytársaim nagy része építészmérnök, építőmérnök, belső építész, grafikus szeretne lenni, valamint animáció szakra is jelentkeztek páran.
Nem tudom, hogy melyikkel milyen az esélyed az elhelyezkedésre, és mennyi a fizetés, de tudom, hogy BME-en nagyon szórnak a rajz felvételin. Sokakat így sem vesznek fel, hogy (8+)4 évet rajz tagozaton töltött, heti átlag 10-15 rajzórával.
el kell keserítselek, a földrajz reál tárgy
más : vannak volt osztálytáraim építész szakon, nagyon sokat kell hozzá tanulni, és rajzolni, ezt vedd figyelembe, és igen sok pont kell hozzá
Az építész rajz alkalmasságiről egy viszonylag belső info:
Leszögezném, hogy másik karra járok, nekem csak mesélték, hogy egész más, amikor egy építész rajzol le egy csendéletet, épületet, bármit, mint egy művész. És mivel sokan jelentkeznek nagyon ezzel is szórnak. Tanácsos vagy a bme-s előkészítőre menni (ami tök drága mellesleg, viszont ismerek lányt akivel kb közölték, hogy jól rajzol, de látszik, hogy nem volt előkészítős és nem vették fel kb emiatt) vagy vmi olyan tanárhoz menni rajzolni előtte, aki inkább építész szemszögből nézi a dolgokat.
idén 1000 ember jelentkezett, alkalmasságin átment 300, pontok alapján felvettek 100 valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!