Mennyivel fogok könnyebben állást találni, illetve többet keresni, ha elvégzem a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakot az ELTE-n, mintha csak egy OKJ vizsgám van ugyanebből?
Szeretnék jelentkezni erre a szakra az ELTE-n,csak ugye nem biztos hogy fel is vesznek,mert az utóbbi évek alapján majdnem négyszeres a túljelentkezés.Arra gondoltam ha nem jön össze az egyetem nem esek kétségbe,elvégzem a kisgyermekgondozó,-nevelő OKJ képzést.Az érdekelne,hogy mennyivel indul rosszabb eséllyel a pályán az aki csak OKJt végzett mint akinek diplomája van?
Köszönöm a hasznos válaszokat előre is.
18\N
Kérdező csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra még az ELTÉ-re is alacsony a ponthatár! Államira 284!!! ponttal lehetett bekerülni..lényegtelen hogy hány fő összes jelentkező volt, szóval ide aki picit több pontot szerez mint a jogszabályi minimum felveszik.
Elég nehéz ezzel a szakkal elhelyezkedni..akkor is ha ELTÉ-n végzel, okj-vel meg kizárt. Nagyon alacsony fizetés, a bölcsi a szociális szférához tartozik, itt nem rendezték a béreket régóta.
A kezdő diplomás alig több mint minimálbért fog keresni...de 14-15 év munka után is csak 142ezer bruttó (az 91 ezer nettó)a fizetés. Én meggondolnám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!