Milyen büfészakok vannak Budapesten ahol nem kell sokat tanulni és nem magas a ponthatár?
Kedves előző és többi "ellenzék" a válaszadók között. Én maximálisan megértem a kérdezőt, és igaza van. A jelen élethelyzetben a legjobb amit tehet, hogy továbbtanul.
Ha nem képes/tud elvégezni egy gépész vagy vegyész vagy infos szakot (nehéz, nehezebb piacképes), akkor legyen gyári munkás?? A nagy francot, akkor menjen olyan szakra amit el tud végezni, még mindig százszor jobb a saját sorsának alakítása szempontjából, mintha feladná és beállna a szürke hétköznapokba gyártósorra dolgozni. Aki a befizetett adóját félti,az söpörjön a saját házatáján. pl. nekem nincs és nem is lesz gyerekem, és az én adómból támogatják más gyerekének a szociális kiadásait..sorolhatnám,ami nem igazságos. Vagy én egészségesen táplálkozok és élek,és az én adómból gyógyítják azt aki nem mozog, iszik, dohányzik és zsíros-cukros kajákat eszik. Soroljam??
Szóval az feladat, hogy okosan próbáljál választani,aszóba jöhető szakok közül.Az sem igaz,hogy egy könnyebb lebüfézett szakkal nem lesz soha senkinek állása. Az sem igaz, hogy nem dog a munkaerőpiacon rengeteget ha a pályázónak van felsőfokú végzettsége. Akárcsak egy ügyfélszolgálat vagy recepciós vagy asszisztens állás kategóriában. Én még ott van az hogy 4 év alatt sokminden változhat a munkaerő piacon.
Én értem h nem akarsz betanított munkás lenni, de a büfészakokkal ugyanúgy nem lesz állásod, és x év múlva leszel gyári munkás. (persze biztos vannak kivételek de én azért nem alapoznám arra a jövőmet h hátha..)
Elgondolkoznék a helyedben valami szakmán is. (azt h milyen okj-s dolgok, tanfolyamok vannak arról fogalmam sincs)
Nem tudom h fiú vagy-e vagy lány, de 2 példát had említsek. De van sok.. Műkörmös meló, ugye nem kell bemutassam...$$$ és egy másikat: tavaly télen jött a gázszerelő mert volt egy kis gikszer. Egy gázbojleren és egy konvektoron csinált kisebb "javítást" mert nem működtek zavartalanul. 2 ezret kért el, jah és 10 percig nem tartott az egész mutatvány,
és ezt nem kbre mondom hanem konkrétan nem tartózkodott a lakásban többet 10 percnél. De nyilván nagyon értett a dolgához, szóval igazi szakember volt azaz 10perc=2ezer.
Nézd meg h mik azok a dolgok amikre van kereslet és ami a legjobban tetszik abba vesd bele magad. Tudom h nem könnyű.
A műkörmös szakmát ugye nem gondoltad komolyan? Szépségiparban senki nem ad fizetést egy vasat sem. Pokoli nehéz a kezdet a végzettek 95%(!!!) ez nem túlzás pályalehagyó, mert nem tud egy vállalkozást kialakítani.
Az okj szakmák közül tényleg csak kétkezű szakmák a jók:
kőműves, burkoló, víz- gáz- autó- villanyszerelő, ács szobafestő, asztalos, kárpitos..
De ha valaki nem akar ilyen munkát végezni vagy éppen lány az illető??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!