Milyen büfészakok vannak Budapesten ahol nem kell sokat tanulni és nem magas a ponthatár?
2015-ben a jogszabályi minimum 280 pont lesz. (2014-ben 260 pont)
Büfészakok, amiket könnyebb elvégezni:
tanító
óvodapedagógus
andragógia
szabad bölcsész
kommunikáció és médiatudomány
szociális munkás
szociálpedagógia
informatikus könyvtáros
kommunikáció és médiatudomány
kulturális antropológia
szociológia
társadalmi tanulmányok
rekreációszervezés és egészségfejlesztés
sportszervező
Ezeket szokták "büfészakozni". Az hogy neked melyik a könnyű, az nem tudhatom. azt hogy melyik intézménybe s hány pont kell a adott szakra való bejutása a egyesével tudod megnézni a felvin.
Pl.
ZSKF kommunikáció és médiatudomány ALK 2014-ben 260 pont, azaz jogszabályi minimum.
annyi elmondhatok, hogy a könnyebb szakokra mindig magas a bejutási ponthatár államira, fizetősre meg elég a jogszabályi minimum, pláne ha nem egy nagynevű egyetemre jelentkezel, hanem egy magán főiskolára.
Igen, de engem főleg állami ösztöndíjas szakok érdekelnének. Van olyan ahol (324 pontom van) alacsony a ponthatár, keveset kell tanulni és ösztöndíjas?
Azokon a főiskolákon amiket írtatok mind önköltséges, sajnos nincs pénzem tandíjra.
Ha csórólali vagy, meg nem is tartozol az eszesebben közé, miért akarsz az adófizetők pénzén valami teljesen haszontalan ökörséget tanulni?
Azért, hogy utána az én adómból fizessük neked a segílyt?
Kedves kérdező:
Rendben, akkor ha téged csak Budapesten lévő intézmény érdekel és állami támogatott hely, akkor erősen szűkül a kör. Itt az összes kínálat ahova menni tudsz, ennyi ponttal:
Óbudai Egyetem bizonyos szakja pl. környezetmérnök(egy ismerősöm jár oda nincs nagy színvonal)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyes szakjai
Semmelweis Egyetem. ETK bizonyos szakai (itt viszont tanulni kell ha el akarod végezni!!)
Károli Gáspár Református Egyetem egyes szakjai
www.felvin.hu-n nézegesd át az elmúlt évek ponthatárai menüben ezeket az intézményeket.
Köszönöm a válaszokat.
Azért, mert vidéken lakom és ahogy írtam OKJ végzettségemmel nem lesz esélyem elhelyezkedni. Mivel reál tárgyakból nem voltam jó, ezért nem sok más választásom van. Különösebb érdeklődési köröm nincs, már amiből a későbbiekben meg is lehetne élni.
Ha nem megyek tovább akkor itt helyben betanított gyári munkára vagy közmunkára van lehetőségem.
Iskola mellett legalább diákmunkát tudok vállalni, illetve 3-4 évig kitudom tolni a dolgot addig háta változik valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!