Lehetséges? Szeretnék pszichológiára menni (lebeszélés nem szükséges) de úgy tudom, hogy nagyon magas a ponthatár.
Azok, akik most jelentkeztek ebben az évben a 2010. szeptemberében induló képzésre, ezeket az érettségi követelményeket kapták:
"kettőt kell választani: biológia v. magyar v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv [angol, francia, német, orosz]"
Ha emelt szintű érettségid van, az 40 pontot ér, a középfokú nyelvvizsga 35-öt, tehát a 80-ból csak 75-öt szereznél meg. És néha az 5 pont is számít, sőt! Szerintem próbálkozz két nyelvvizsgával vagy egy felsőfokúval [50 pontot ér most]. Nyelvvizsgákért maximum 50 pont adható, ha ehhez hozzáadod az emelt érettségiért járó 40-et, az máris 80 [max. ennyi lehet]. Legalább nem ezen múlik, hogy bejutsz-e vagy sem.
Két emelt szintűt tenni nehézkes, de ha erős vagy az adott tárgyakból, nem lehet akadály [én két nyelvből teszek most emeltet].
Ezen kívül:
Legyenek jó jegyeid, mind-mind jelesek. A biológiáról ne feledkezz meg, szívathatnak vele még egyetemen, sőt! Ha már egyszer pszichológia.
Ha precíz vagy, jól időzíted a feladataid [nyelvvizsgák, tanulás érettségire], keményen dolgozol, küzdesz jövőre és azután is, esélyes lehetsz.
Duplázással is be lehet jutni...
450 körül van a ponthatár.
Tegyük fel csinálsz egy 90%-os töri emeltet.
Egy 90%-os közép magyart (vagy bármi mást, ami felvételi tárgy).
És van egy középfokú nyelvvizsgád.
Ez így (90+90)*2+40+35=435 pont. Ez így kevés...
Nézzük 95%-os érettségikkel...
(95+95)*2+40+35=455 Nah így már remélhetőleg elég lesz:)
De nem duplázással egyszerűbb összeszedni a pontokat (ha csak matekból vagy gyengébb). Nézd át a pontszámítást, és számolgass...
Felvi.hu-n van kalkulátor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!