Szerintetek nektek lenne esélyem az orvosira?

Figyelt kérdés
Jó tanuló vagyok, ötös vagyok biológiából, fizikából és kémiából is. Már egy jó ideje érdekel az orvostudomány és nagyon szeretnék embereken segíteni. A belgyógyász és a neurológus között vacilálok. Azt akarom tudni, hogy mennyire erős. Az szüleim nem akarják, hogy odamenjek, mert szerintük túl sok idő a képzés és nagyon stresszes is, de én úgy érzem csak ebben a szakmában lehetek boldog. Sok ismerősöm beteg szóval tudom, hogy lelkileg se könnyű ez a szakma, de mégis nagyon vonz.

2014. okt. 29. 21:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy van-e nyelvvizsgád, képes vagy-e megcsinálni ké emelt érettségit nevezetesen kémiából és bioszból, aztán mennyire vagy elhivatott.

Igen az orvosi kutya kemény, aki ennek az ellenkezőjét állítja az hazudik, de aki tesz érte (sokat) annak adnak diplomát. Tény, hogy sokan abbahagyják.

Nem most kell eldöntened, hogy mire fogsz szakosodni, ez majd úgyis változik, kevesen szakosodnak végül arra, mint, amit anno a kezdetekkor elképzeltek.

A bátyám gyerekgyógyász akart lenni és sebész lett.

2014. okt. 29. 21:50
 2/17 A kérdező kommentje:
Bocsi azt akartam írni, hogy szerintetek nekem lenne esélyem az orvosira? Össze - vissza írok, mert már vagy két napja alig aludtam.
2014. okt. 29. 21:50
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi. Van egy középfokú nyelvvizsgám angolból és most szeretnék majd franciából is egy középfokút. A bátyád amúgy melyik egyetemre járt. És a bátyádnak maradt egyáltalán valamennyi szabadideje a tanulás mellett. Előre is köszi.
2014. okt. 29. 21:58
 4/17 anonim ***** válasza:

A DOTE-ra járt, a SOTE-n kezdte, de elsőben átment, mert sokkal emberközpontúbb, élhetőbb és nem utolsósorban, neki első végén becsípődött a sebészet és szívsebészetben, ami a fő vonal, ami érdekli, ott a legjobbak.

Nézd, tény, hogy a vizsgaidőszakokban még mi is alig láttuk, rengeteget tanult, de a szorgalmi időszakban azért eljárogattak a haverokkal, meg mentek minden vizsagidőszak után pár napra a haverokkal sielni (fillérekért), szóval van/volt élete, de az orvosi nem az a kimondott csak haverok, buli, fanta suli.

Egyébként általában a barátok és a barátnők is az orvosiról lesznek, mert egy kivülálló ezt nehezen bírja.

A vizsgaidőszakokban hiába volt otthon volt, hogy napokig nem láttuk csak egy-két szenyóért jött ki a konyhába meg elment futni és napi egy frissítő zuhany, that's all.

De a szorgalmi időszakban azért nem olyan problémás.

2014. okt. 29. 22:17
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget :)
2014. okt. 29. 22:50
 6/17 anonim ***** válasza:
Ha jók a jegyeid, meg tudod írni az érettségit rendesen, akkor fel fognak venni. Hogy végül megfelelő ember vagy-e erre a pályára, az majd csak később fog kiderülni. Sokan abbahagyják, több oka is van ennek. Neked kell tudnod, hogy mi az, ami motivál, miért szeretnéd csinálni, mennyire érné meg neked ez az egész. Tényleg nem lehet tudni, kiből mi lesz, kevesen vannak, akik azzal foglalkoznak majd, amit elterveztek maguknak. Én 2 éve járok egyetemre, de már most teljesen mást szeretnék, mint mikor felvételiztem. :)
2014. okt. 29. 23:17
 7/17 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?:)

A szüleidnek igaza van, tényleg stresszes a képzés (én most csinálom a 3. félévet, bikém, élettan, neuroanatómia, még úgy is félek, hogy esetleg meghúznak, hogy tanulok rendesen.. keringenek rémtörténetek) és hosszú is, az első 2-3 évben ne is álmodj diákmunkáról, legalábbis ha nem az éhenhalásod vagy lakhatásod múlik rajta. Szóval ezt tisztázd le velük, hogy támogatniuk kell az első években. De ne tántorítson el ez, ha tényleg úgy érzed, hogy csak az orvosival lehetnél boldog, akkor egyértelmű, mit kell tenned...

Na megyek vissza élettanozni, holnap zh, nem nyomtam még le a mai adagom. :D

2014. okt. 29. 23:23
 8/17 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok. és igen nagyon úgy érzem, hogy ez a az a szakma amit nekem csinálnom kell. Sok beteg embert láttam életem során mondjuk őket nem nekem kellett meggyógyítanom. Te amúgy milyen orvos szeretnél lenni? Nagyon érdekelne minden eddigi tapasztalatod az egyetemről, mert nekem sajnos nincs olyan ismerősöm aki oda jár és teljesen tanácstalan vagyok. Sok sikert a zh-d hoz. Mi a téma belőle?
2014. okt. 30. 00:49
 9/17 anonim ***** válasza:

Kolléga, te Pécsre jársz? Mert nálunk is a héten van élettan zh.

Amúgy kedves kérdező az orvosival az a probléma, hogy túl hosszú és ha már benne vagy, akkor nem tudsz kiszállni. Kb. olyan érzés az egész, főleg vizsgaidőszakban, mintha mennél egy sötét alagútban mögötted a vonat előtted meg falakként tornyosulnak a vizsgák. Én ha minden jól megy jövőre végzek, de már tele van a péniszem az egésszel. a szakma érdekel, a betegekkel jól kijövök, viszont az ipari mennyiségű értelmetlen baromság amit meg kell tanulni, nagyon kiakasztó.

2014. okt. 30. 02:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem, sotés vagyok. Nálunk minden héten van az előző heti előadásokból egy nem túl hallgatóbarát teszt, bár én a gonoszabbik intézetnél vagyok.

Egyébként kérdező az előző jól írja, már most is végtelennek érzem az egészet (egyszer csúsztam, az a saját bénaságom volt, nem kárhoztatok érte senkit), de furcsa, hogy a régi osztálytársaim körülöttem már mindjárt BSc/BA diplomát szereznek, mesterképzésre jelentkeznek, szakdogát írnak, én meg év végére, a bikém-anat-élettan szigó után talán eljutok oda, hogy az egyetemen emberszámba vegyenek.

Mondjuk aki abbahagyja, az még ez előtt szokta abbahagyni, szóval ez egyfajta szűrő: aki befejezi a másodévet, az nagy általánosságban már az egyetemet is.

Egyelőre még ne parázz ezen, hogy milyen lesz, menj biosz-kémia faktra, és koncentrálj a jó érettségikre. Az egyetemi életbe majd beletanulsz, ha itt leszel. Engem is féltettek a szüleim, nálunk diplomás sincs a családban, édesanyám óvodában dajka, édesapám kamionsofőr volt, most nyugdíjas, szóval ők is aggódtak, hogy milyen lesz nekem elit egyetemre járni. De ha tényleg ez érdekel, akkor vágj bele. Ha ennyire elszánt vagy, nem hiszem, hogy eltántorít a nehéz vizsgaidőszak, vagy akármi.

www.storage.e-medikus.hu

Itt körülnézhetsz, hogy mik vannak az egyetemen, első két évben biofizika, biokémia, anatómia, élettan dögivel, más nincs is, csak tölteléktárgyak. De ne ijedj meg, hogy pl. az anatómia a latin terminusokkal egyelőre megtanulhatatlannak tűnik. Én azon a nyáron néztem bele először, amikor felvettek, és elszörnyedve egy oldal után bezártam a dokumentumot. Aztán mégis csak meg lehet tanulni.

De mondom, egyelőre inkább az érettségivel foglalkozz, mindig az előtted lévő akadállyal.

2014. okt. 30. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!