Szerintetek 4,9-es átlaggal kb. hány pontos felvételit kéne írnom, hogy bekerüljek Bp. Legjobb gimijei egyikébe?
senkit sem fog érdekelni a végén milyen gimibe jártál...
inkbb olyan helyre menj ahol híresen jó a diákélet
80 a minimum, de ha megcélzol egy 70-est, akkor is még a Berzsenyi szintű iskolákban mehetsz szóbelizni, max. ott kell elérned több pontot.
Az összes iskolában főleg az írásbeli pontokat számítják, de a jobb gimikbe a max. hozott pont az kell. Ne úgy nézd, hogyha megvan a 4,9-es átlag, akkor nem kell olyan jó írásbelit írnod.
Kitűnővel és 80 pontossal került be tavaly a gyerek az elsők közül 4-be, csak azokat jelöltük. Ehhez kellett azért jó szóbeli is.
A 4,9 átlagban csak a felvételi tárgyaid vannak benne, ugye?
Én megcéloznám a 90 pontot, akkor szinte biztos bejutsz.
A jegyek nem számítanak nagyon (oké, számítanak, de nem döntő többséggel), mert iskolánként nagyon változó, hogy mire adnak ötöst. Hallottam már olyan iskoláról is, ahol tényleg csak a nagyon hülyéknek nem adták meg nyolcadik félévkor a kitűnőt, mert presztízs, hogy jó suliba vegyék fel a gyerekeiket, még ha nem is oda valók. Aztán ott van az én sulim, ami egy ritka pocsék nyolcosztályos volt, és megszűnőben ráadásul, a tanárok próbáltak visszatartani mindenkit, és ez azért az osztályzásba is belejátszott. Egy 3,2-es átlaggal és pár intővel égettem magamat a felvételiken (ráadásul lány vagyok), aztán elég simán felvettek egy Berzsenyi-szintű iskolába (mondhatni annyira Berzsenyi-szintű, hogy a Berzsenyibe :D). Egyszerűen csak a felvételi eredményeim beszédesebbek voltak. És mindenkinek azok lesznek, mert sokan pölö kitűnő tanulóként érkeztek, és most bukdácsolnak. Pedig azért nem egy a-beledet-is-kitapossák-típusú iskoláról van szó.
Na, szerintem érted a lényeget. :D Tedd magad oda a felvételin, és nem lesz gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!