Gépész- illetve járműmérnöknek mekkora szüksége van a kémiai ismeretekre?
Jövőre érettségizem, ponthatárok alapján könnyedén bejuthatok a SZE-re Győrbe.
A bentmaradástól tartok viszont, nem a fizika vagy a matek miatt, hanem inkább a kémiával állok hadilábon. Abból most is a hármas összekaparásán dolgozom.
Van értelme törnöm magam? Mekkora szükségem lehet a kémiára a továbbiakban?
Válaszaitokat köszönöm!
Én gimiben annyit tudtam kémiából, hogy mi a H2O.. és tényleg semmi többet..
BME járműmérnökin első félévben elég jó műszaki kémiát tanultunk, ott behoztam MINDEN lemaradásomat, még meg is szerettem a kémiát! Pedig rettenet ergya voltam belőle. Utána anyagismerettel csak még jobban elmélyült a dolog, és semmi erre épülő tárggyal nem volt problémám, mindegyik elsőre meglett, ráadásul elég jó jeggyel.
Szóval ne félj tőle, általában fel vannak készülve az egyetemek, hogy szar a kémiaoktatás magyarországi gimikben. Úgyhogy hajrá, bátran!
SZE-re járok, bár más szakra, de ha jól tudom a gépészeknek csak 1 félév műszaki kémiájuk van, amit velünk egybevonva szoktak tanulni
a fizikától és matektól jobban félnék a helyedben :D
Nálunk szerintem pont jól tanítják a kémiát, a tanárnő is rettentő aranyos, csak éppenséggel teljesen hidegen hagy a tantárgy, emiatt nem is készülök rá, így nem is értek belőle semmit. Egyfajta ördögi kör.
Válaszaitokat nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!