Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Végezhetek még FSZ képzést ez...

Végezhetek még FSZ képzést ez esetben ingyen?

Figyelt kérdés

szóval BA képzésből még van fél évem,utána belekezdenék egy FSZ-be.

a BA 6 félévéből 4-et államin végeztem,(beleértve azt is,ami még hátravan)de az első kettő félévben költségtérítéses voltam.

Tehát mehet még egy FSZ képzés ingyen?úgy számolom h.azon 2 félévet még kaphatnék,majd 2 félévet meg fizetnem kéne...jól gondolom?

2010. jan. 25. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
van x félév, amit az állam finanszíroz. Ebből vonj ki annyi félévet, ahányat finanszírozott az állam eddig neked. A maradékot felhasználhatod fsz-re.
2010. jan. 25. 10:28
 2/7 A kérdező kommentje:
ok.köszi.csak mindehol azt hallom h.a sorrendiség se mindegy...tehát hiába nem használom ki az állami féléveket,ha BA után akarok bármit is csinálni,az már fizetős(kivéve MASTER)...de nekem ez így sántít...
2010. jan. 25. 10:36
 3/7 A kérdező kommentje:
*mindenhol
2010. jan. 25. 10:36
 4/7 anonim ***** válasza:

akkor nézz utána ennek a sorrendiségnek!

Én sem voltam biztos benne, hogy hová mehetek ingyen, így a felvi.hu-n írtam az ofik jogásznak.

Végül is nálam az volt a helyzet, hogy rendes főiskola, tehát a négy éves után nem tudtam, hol használhatom fel a kimaradt áll.fin. féléveimet. Az ofik jogász azt írta, mehetek mesterképzésre,fszre, meg írt egy harmadikat is, a lényeg az, hogy alapképzésre nem, mert az egy ciklusba tartozik az én fősulimmal. Ez az egy ciklus azt jelenti, hogy pl. elmész mesterképzésre, ami pl. ingyen van, utána elmész egy másikra, az már fizetős lesz, hiába van még ingyen féléved.

De ha biztosra akarsz menni, írj az ofik jogásznak, kb 5 napon belül válaszol, először leírja a szabályokat,ami rád vonatkozik, utána leírja magyarul is :)

első voltam

2010. jan. 25. 10:48
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm..a te essetedből és a saját következtetéseimből arra jutottam h.nekem az FSZ még ingyen lenne..de lehet azért megpróbálom az OFIK-jogászt kifaggatni:))

köszi még1x

2010. jan. 25. 10:51
 6/7 A kérdező kommentje:
*esetedből
2010. jan. 25. 10:51
 7/7 anonim ***** válasza:
12 félév lehet államilag támogatott, tehát elvileg igen.
2010. jan. 25. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!