Hogyan végezhetek két alapszakot ingyen?
Most vagyok elsőéves egy államilag finanszírozott szakon. Azt hallottam, hogy az első diploma ingyenes a finanszírozható félévek miatt, és utána egy mesterképzés. De viszont, hallottam olyat hogy valaki egyszerre két szakot csinál, ingyen. Olyan jutott hogy a fülembe hogy vannak ennek feltételei, pl. második évben kell kezdenem a szakom mellé a másikat, stb.
Valaki él ezzel a lehetőséggel, mik a bővebbi feltételek?
Első vagyok. Rájöttem, hogy elszámoltam magam.
Akkor lehetséges ezt megoldani, ha az első szakod első éve után (vagyis annak 2. évének kezdetén - szeptemberben) elkezded a 2. szakodat. Mert akkor párhuzamosan végezve a kettőt pont beleférsz a finanszírozott 8 félévbe. Aminek ugye egy buktatója van, hogy ha nem akarsz fizetni, akkor nem csúszhatsz el semelyik tárggyal.
Remélem, nem fogalmaztam túl bonyolultan. Sok sikert!
az állam 12 félévet csak a "régi" 5 éves képzés, vmint a 8 féléves BSc-képzés esetében finanszíroz.
de a 6 féléves BSc esetében csak 8 félévet.
vagyis: mivel egy 6 féléves képzést max. 9 félév alatt el kell végezni, így aki a 9-ben is még tanul, az már neki fizetős, ugyanis átkerül a költségtérítéses képzésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!