Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan végezhetek két alapszak...

Hogyan végezhetek két alapszakot ingyen?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves egy államilag finanszírozott szakon. Azt hallottam, hogy az első diploma ingyenes a finanszírozható félévek miatt, és utána egy mesterképzés. De viszont, hallottam olyat hogy valaki egyszerre két szakot csinál, ingyen. Olyan jutott hogy a fülembe hogy vannak ennek feltételei, pl. második évben kell kezdenem a szakom mellé a másikat, stb.

Valaki él ezzel a lehetőséggel, mik a bővebbi feltételek?

2009. szept. 25. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sehogysem lehet megoldani. Ugyanis a 6 féléves BSc-képzésben csak 8 félévet finanszíroz az állam.
2009. szept. 25. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Rájöttem, hogy elszámoltam magam.

Akkor lehetséges ezt megoldani, ha az első szakod első éve után (vagyis annak 2. évének kezdetén - szeptemberben) elkezded a 2. szakodat. Mert akkor párhuzamosan végezve a kettőt pont beleférsz a finanszírozott 8 félévbe. Aminek ugye egy buktatója van, hogy ha nem akarsz fizetni, akkor nem csúszhatsz el semelyik tárggyal.

Remélem, nem fogalmaztam túl bonyolultan. Sok sikert!

2009. szept. 25. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
tudtommal 2 alapszakot nem lehet ingyen végezni.
2009. szept. 25. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor lehetséges ha valamilyen nyelv szakot végzel másodikként, mert ilyenkor egy félévnek számít a két külön szakod egy féléve. Tehát pl. nemzetközi tanulmányok szakos vagy de felveszed az anglisztikát, akkor az egy félévnek minősül és mivel az állam 12-t finanszíroz, ezért megoldható!
2009. szept. 25. 16:09
 5/7 anonim ***** válasza:

az állam 12 félévet csak a "régi" 5 éves képzés, vmint a 8 féléves BSc-képzés esetében finanszíroz.

de a 6 féléves BSc esetében csak 8 félévet.

vagyis: mivel egy 6 féléves képzést max. 9 félév alatt el kell végezni, így aki a 9-ben is még tanul, az már neki fizetős, ugyanis átkerül a költségtérítéses képzésbe.

2009. szept. 25. 17:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Én osztatlanra járok(jogász), mellette nemzetközi tanulmányokra. Első évben egyből kell jelentkezni a másodikra és akkor egy félév egynek számít. Nekem ez pont jó, mert így bőven elvégzem a nemzetközit mire végzek jogon, így ingyen van. Ennyi.
2009. szept. 25. 19:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom addig ingyenes, amíg nem szerzed meg a diplomát. Vagyis ha kifut az első alapképzés, megkapod a diplomát, akkor a többi tanulmányodat fizetned kell (mestert nem mindenhol). 12 félévet támogat az állam
2009. szept. 26. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!